xslimakx Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Witam! Kiedys byla stronka na ktorej podawalo sie adres pliku na sieci skrypt sciagal ten plik i wysylal na podany email niestety zgubilem adres tej strony macie moze cos takiego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Kiedys byla stronka na ktorej podawalo sie adres pliku na sieci skrypt sciagal ten plik i wysylal na podany email niestety zgubilem adres tej strony macie moze cos takiego???Polecam skorzystanie z google. Na pewno znajdziesz coś interesującego. Po podaniu download via email znalazłem coś takiego: http://www.ukr.net/~jvi/Web-mail-en.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Na tenbicie jest tez usluga 'Zasysacz'. podajesz adres pliku, ich serwer go sciaga, a ty mozesz zessac od nich, co wydatnie zwieksza transfer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Cahir nie o to mi chodzi :( szukam czegos co wysle ten plik na mojego maila a ja sciagne poczte z tym plikiem. Lacze z netem mam 128Kb/s wiec plik 100MB bedzie sie dosc dlugo sciagal natomiast lacze ze skrzynka pocztowa mam na poziomie 10Mb/s 100MB plik sciagalem ostatnio ok 30 sekund wiec jest kolosalna roznica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 A może na ten serwer z twoim mailem poproś o ssh i będziesz sobie ściągać wget-em. Myślę że admin będzie bardziej zadowolony niz, żeby mu na smtp maile po 100 MB przychodziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Aaaaa.... Teraz rozumiem ;-). Nawiasem mowiac fajna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 A może na ten serwer z twoim mailem poproś o ssh i będziesz sobie ściągać wget-em. Myślę że admin będzie bardziej zadowolony niz, żeby mu na smtp maile po 100 MB przychodziły. rozwin to bo nie bardzo kapuje o co chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 A może na ten serwer z twoim mailem poproś o ssh i będziesz sobie ściągać wget-em. Myślę że admin będzie bardziej zadowolony niz, żeby mu na smtp maile po 100 MB przychodziły. rozwin to bo nie bardzo kapuje o co chodzi??? Twoja poczta jest na jakimś lokalnym serwerze (wnioskuję to po połączeniu jakie z nim masz). Dogadaj się z adminem abyś mógł korzystać z ssh bądź telnetu. Wtedy będąc połączony możesz wydać polecenie ściągnięcia jakichś plików. W przypadku linuxa będzie to program wget. Piszesz wget –c –b http://jakis.adres i ściąga Ci się plik, a ten następnego dnia ściągasz z serwera. Bardzo wygodne (zwłaszcza, że wget ma sporo opcji) polecam sam z tego kożystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...