Skocz do zawartości
Cinek234

Tym Razem Pytanie O Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znowu. Tym razem mam pytanie o RAMY. Zamieszczałem ten temat w dziale o pamieciach RAM ale nikt mi nie odpowiedział <_< wiec zamieszczam to rowniez tutaj . Jestem w trakcie kupowania sprzetu :

Asrock K8 939Dual-Sata2

Sempron64 3000 s.939 OEM + AC Freezer 64 PRO

samsung SATA2 (160GB)

Galaxy GeForce 6600 Gamer Edition 128MB TV-out DVI-out( po kótni na tym forum gdy pytałem o karte grafiki zdecydowałem sie jednak na ta :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186523

Fortron 400W , obudowa Chiefteca

i mam problem z ramami ? NIe wiem do konca o co chodzi z dualem ,jakie to niesie korzysci ? czy na płycie głownej jest jakies osobne miejsce na ramy w dualu ? podejrzewam ze moja płyta główna obsługuje ta funkcje bo w samej nazwie ma Dual(a moze sie myle ?) . Posiadam 512 RAM Kingstona ale myslałem zeby kupic jakies ramy własnie w Dualu a Kingstony sprzedac kumplowi. Wiec jakie ramy w dualu sa najlepsze do mojego sprzetu (do 400zł) ? Najdrozsze w tym przedziale cenowym sa firmy GEIL - ddr1024 PC400 DUAL 2*512 CL 2,5 - 392 zł . Ale moze wydajniejsze sa jakies inne , badz tez inne akurat lepiej beda spisywały sie przy tej konfiguracji komputera ? I co to jest to CL 2,5 przy RAmach ?

Z gory dzieki za odpowiedz , prosiłbym jak najprostszym jezykiem bo na tych wszystkich komputerowych pojeciach sie nie znam a i liczby z testów niewiele mi mowia Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi