Cinek234 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam znowu. Tym razem mam pytanie o RAMY. Zamieszczałem ten temat w dziale o pamieciach RAM ale nikt mi nie odpowiedział <_< wiec zamieszczam to rowniez tutaj . Jestem w trakcie kupowania sprzetu : Asrock K8 939Dual-Sata2 Sempron64 3000 s.939 OEM + AC Freezer 64 PRO samsung SATA2 (160GB) Galaxy GeForce 6600 Gamer Edition 128MB TV-out DVI-out( po kótni na tym forum gdy pytałem o karte grafiki zdecydowałem sie jednak na ta :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186523 Fortron 400W , obudowa Chiefteca i mam problem z ramami ? NIe wiem do konca o co chodzi z dualem ,jakie to niesie korzysci ? czy na płycie głownej jest jakies osobne miejsce na ramy w dualu ? podejrzewam ze moja płyta główna obsługuje ta funkcje bo w samej nazwie ma Dual(a moze sie myle ?) . Posiadam 512 RAM Kingstona ale myslałem zeby kupic jakies ramy własnie w Dualu a Kingstony sprzedac kumplowi. Wiec jakie ramy w dualu sa najlepsze do mojego sprzetu (do 400zł) ? Najdrozsze w tym przedziale cenowym sa firmy GEIL - ddr1024 PC400 DUAL 2*512 CL 2,5 - 392 zł . Ale moze wydajniejsze sa jakies inne , badz tez inne akurat lepiej beda spisywały sie przy tej konfiguracji komputera ? I co to jest to CL 2,5 przy RAmach ? Z gory dzieki za odpowiedz , prosiłbym jak najprostszym jezykiem bo na tych wszystkich komputerowych pojeciach sie nie znam a i liczby z testów niewiele mi mowia Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Ja polece tobie Patriot KH 2x512Mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Bierz co poleca Ci Maciag, Patrioty to porzadne pamieci, wystrzegaj sie Geily etc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Loozik, twoja plytka Asrocka bezproblemu obsługuje duala wiec bierz te PDP i wszytsko bedzie smigac jak nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Oni Ci nie napisali wiec ja napisze prostym jezykiem :) CL -> im mniejsze tym lepsze (i drozsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Popieram, bierz Patrioty 2x512MB KH. W esc.pl są za 349 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek234 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Dzieki . Własnie na te patrioty z Esc mam oko od kilku dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...