Skocz do zawartości
Slayer

Problem z diodami Power i HDD i obudową - HELP!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No to jestem posiadaczem nowej obudowy Code Com Fine II. Wpakowałem bebechy ze starej do nowej i....mam problem. Postąpiłem zgodnie z instrukcją do płyty i za nic nie momgę odpalić diod.

Pomóżcie...bo ja już świruję.

2 problem- w tej obudowie jest dodatkowo przedni panel z USB i z wejściem muzycznym. Wewnątrz odchodzi od tego panelu 8 kabelków ,,+ - " co z tym robić?! Jak to podłączyć i do czego?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha!! ja sie z tym caly wieczorek meczylem... przedewszystkim to plyta musi miec dodatkowe porty USB. jesli takowe posiada to w instrukcji jest wszystko opisane (niestety baaardzo trudno jest sie skapnac co do czego_ ale jakos sobie poradzilem!! przeczytaj dokladnie instrukcje!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jestem posiadaczem nowej obudowy Code Com Fine II. Wpakowałem bebechy ze starej do nowej i....mam problem. Postąpiłem zgodnie z instrukcją do płyty i za nic nie momgę odpalić diod. 

Pomóżcie...bo ja już świruję.

2 problem- w tej obudowie jest dodatkowo przedni panel z USB i z wejściem muzycznym. Wewnątrz odchodzi od tego panelu 8 kabelków ,,+ - " co z tym robić?! Jak to podłączyć i do czego?!

uwazaj z usb. ja zle podpialem te cholerne kabelki i myszka poszla z dymem :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O shit.....konolencje z powodu myszki :/ Ja mam radiową na PS2- ale jakoś odechciałomi się bawić tymi kabelkami. Ale co robić z tymi diodami?! Przycisk Reset i Power działają, ale co jest z tym:

kabelek od diody Power jest 3 pinowy, ale miejsce jest tylko na 2( i w instrukcjii pisze, że powinien zajmować2 piny)- więc ,,wychodzi" na zewnątrz.

kabelek od diody HDD jest na swoim miejscu tuż przy tym od Power......i też nie świeci.

Suma sumarum- jak to jest u was?! 4 kabelki w jednym miejscu, czy jakoś inaczej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabelek od diody Power jest 3 pinowy, ale miejsce jest tylko na 2( i w instrukcjii pisze, że powinien zajmować2 piny)- więc ,,wychodzi" na zewnątrz.

przepnij kabelek we wtyczce - taki układ sie zdarza - tyż tak mam

kabelek od diody HDD jest na swoim miejscu tuż przy tym od Power......i też nie świeci.

wybacz jeśli Cię obrażę - a łodwrotnie próbowałeś ?

do diody to takie straszliwe bestyje ..... :wink:

a tak po prawdzie - zapodaj wyniki z np. MB - zdecydowanie ciekaw jestem napięć .... !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazaj z usb. ja zle podpialem te cholerne kabelki i myszka poszla z dymem :cry:

Ja tak spaliłem myszke Logitecha, ale przyjęli mi ją na gwarancje :) - głupi ma zawsze szczęście, albo głupi byli ci w sklepie co wymienili od ręki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma problemu- zapodaj linka do programu, to odpalę, choć mam mały problem:

Mam stary bios na płycie, zmana na nowszy jest bezsensowna, gdyż nic nie zyskam, a stracę na wydajności ponad 50 %!!!- sprawdzone- ECS strasznie partoli biosy- do cheepobiosa trzema mieć DD-R..a ja na razie na SD-Ramach jadę. Mogą być problemy wiec z tym programem.....ale nie ma problemu- zapodaj linka i przetestuję.

Z mojich obserwacjii co wynikło- jest tak samo jak przedtem na starym 4 letnim 235 W zasialczu- napięcia nie skaczą, płyta dalej usilnie twierdzi, że jest 1.68 V zamast domyślnych 1.75. System jest stabilny, Cel nie chce iść na 133 Mhz jak poprzednio.......wtopiło się 94 zł......ale przynajmniej fajnie wygląda :) Bardzo ładna obudowa- mam srebrną wersję :) A i tak ja nie płaciłem heh- starsza sobie odpisze z tego kasę i wyjdzie , że dopłaciłem do nowej 20 zł :D

PS- w simmtechu zasialcz Codegna 300W- 75 zł, Feel ( ten co mam) 85 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O shit.....konolencje z powodu myszki :/ Ja mam radiową na PS2- ale jakoś odechciałomi się bawić tymi kabelkami. Ale co robić z tymi diodami?! Przycisk Reset i Power działają, ale co jest z tym:

Suma sumarum- jak to jest u was?! 4 kabelki w jednym miejscu, czy jakoś inaczej?

jeden z tych przewodow zazwyczaj nie musi byc podlaczony. np. jest jeden + i 2 -. wystarczy podpiac jeden z nich. ja mam za duzo pinow na plycie z kolei zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Birąc poprawkę na to, że płyta to ECS, to jest całkiem nieźle. Katowałem kompa Kazą- 100% obciażenia proca non stop. Co zauważyłem- napięcie średnie wynosi 1.70 V zamiast 1.68 V, jednakże wacha się między 1.68 na 1.71- ale praktycznie ciągle stojii w 1.71V czyli troszkę wyżej niż w biosie- widać coś płyta głupieje. Maks napięcie 1.73

Reszta napięc:

-12.0 V 11.80 -stlałe

+12.0 V średnio 12.58, najniższe 12.46 najwyższe 12.91- tutaj różnie +- 0,2 V

+5.0 V średnio 5.15 , najwyższe 5.18 najniżesze 5.0- zazwyczaj stojii 5.12

+3.3 średnio 3.18, najniżesze i stałe( nie zmienia się) 3.18 , maksymalne 3.25

Core 1 pokazuje średnio 3.16 V, zazwyczaj 3.15 najwięcej to 3.22, a najmniej 3.14

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...