Slayer Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 No to jestem posiadaczem nowej obudowy Code Com Fine II. Wpakowałem bebechy ze starej do nowej i....mam problem. Postąpiłem zgodnie z instrukcją do płyty i za nic nie momgę odpalić diod. Pomóżcie...bo ja już świruję. 2 problem- w tej obudowie jest dodatkowo przedni panel z USB i z wejściem muzycznym. Wewnątrz odchodzi od tego panelu 8 kabelków ,,+ - " co z tym robić?! Jak to podłączyć i do czego?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ha!! ja sie z tym caly wieczorek meczylem... przedewszystkim to plyta musi miec dodatkowe porty USB. jesli takowe posiada to w instrukcji jest wszystko opisane (niestety baaardzo trudno jest sie skapnac co do czego_ ale jakos sobie poradzilem!! przeczytaj dokladnie instrukcje!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 No to jestem posiadaczem nowej obudowy Code Com Fine II. Wpakowałem bebechy ze starej do nowej i....mam problem. Postąpiłem zgodnie z instrukcją do płyty i za nic nie momgę odpalić diod. Pomóżcie...bo ja już świruję. 2 problem- w tej obudowie jest dodatkowo przedni panel z USB i z wejściem muzycznym. Wewnątrz odchodzi od tego panelu 8 kabelków ,,+ - " co z tym robić?! Jak to podłączyć i do czego?! uwazaj z usb. ja zle podpialem te cholerne kabelki i myszka poszla z dymem :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 O shit.....konolencje z powodu myszki :/ Ja mam radiową na PS2- ale jakoś odechciałomi się bawić tymi kabelkami. Ale co robić z tymi diodami?! Przycisk Reset i Power działają, ale co jest z tym: kabelek od diody Power jest 3 pinowy, ale miejsce jest tylko na 2( i w instrukcjii pisze, że powinien zajmować2 piny)- więc ,,wychodzi" na zewnątrz. kabelek od diody HDD jest na swoim miejscu tuż przy tym od Power......i też nie świeci. Suma sumarum- jak to jest u was?! 4 kabelki w jednym miejscu, czy jakoś inaczej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Z kabelkami do diody Power mam podobny problem. Igły są dwie a kabelek jest przystosowany na 3. Rozwiazaniem problemu jest przepięcie jedego z kabelków do pustego środkowego złącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Dzięki- jutro wyprubuję to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 kabelek od diody Power jest 3 pinowy, ale miejsce jest tylko na 2( i w instrukcjii pisze, że powinien zajmować2 piny)- więc ,,wychodzi" na zewnątrz.przepnij kabelek we wtyczce - taki układ sie zdarza - tyż tak mam kabelek od diody HDD jest na swoim miejscu tuż przy tym od Power......i też nie świeci.wybacz jeśli Cię obrażę - a łodwrotnie próbowałeś ? do diody to takie straszliwe bestyje ..... :wink: a tak po prawdzie - zapodaj wyniki z np. MB - zdecydowanie ciekaw jestem napięć .... ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 uwazaj z usb. ja zle podpialem te cholerne kabelki i myszka poszla z dymem :cry: Ja tak spaliłem myszke Logitecha, ale przyjęli mi ją na gwarancje :) - głupi ma zawsze szczęście, albo głupi byli ci w sklepie co wymienili od ręki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 nie ma problemu- zapodaj linka do programu, to odpalę, choć mam mały problem: Mam stary bios na płycie, zmana na nowszy jest bezsensowna, gdyż nic nie zyskam, a stracę na wydajności ponad 50 %!!!- sprawdzone- ECS strasznie partoli biosy- do cheepobiosa trzema mieć DD-R..a ja na razie na SD-Ramach jadę. Mogą być problemy wiec z tym programem.....ale nie ma problemu- zapodaj linka i przetestuję. Z mojich obserwacjii co wynikło- jest tak samo jak przedtem na starym 4 letnim 235 W zasialczu- napięcia nie skaczą, płyta dalej usilnie twierdzi, że jest 1.68 V zamast domyślnych 1.75. System jest stabilny, Cel nie chce iść na 133 Mhz jak poprzednio.......wtopiło się 94 zł......ale przynajmniej fajnie wygląda :) Bardzo ładna obudowa- mam srebrną wersję :) A i tak ja nie płaciłem heh- starsza sobie odpisze z tego kasę i wyjdzie , że dopłaciłem do nowej 20 zł :D PS- w simmtechu zasialcz Codegna 300W- 75 zł, Feel ( ten co mam) 85 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Oto moja obudowa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 GrAtUlAcJe :!: :P link do MB ftp://tweak.pl/pub/narzedzia%2Fuzytki%2FMBM5210.EXE ale Ty i tak już czymś mierzysz napięcia .... ? a przy pełnym obciążeniu systemu ? ciekaw jestem jak się te zasiłki Feel-a sprawdzają .... jak z głośnością ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 O shit.....konolencje z powodu myszki :/ Ja mam radiową na PS2- ale jakoś odechciałomi się bawić tymi kabelkami. Ale co robić z tymi diodami?! Przycisk Reset i Power działają, ale co jest z tym: kabelek od diody Power jest 3 pinowy, ale miejsce jest tylko na 2( i w instrukcjii pisze, że powinien zajmować2 piny)- więc ,,wychodzi" na zewnątrz. kabelek od diody HDD jest na swoim miejscu tuż przy tym od Power......i też nie świeci. Suma sumarum- jak to jest u was?! 4 kabelki w jednym miejscu, czy jakoś inaczej? jeden z tych przewodow zazwyczaj nie musi byc podlaczony. np. jest jeden + i 2 -. wystarczy podpiac jeden z nich. ja mam za duzo pinow na plycie z kolei zawsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Birąc poprawkę na to, że płyta to ECS, to jest całkiem nieźle. Katowałem kompa Kazą- 100% obciażenia proca non stop. Co zauważyłem- napięcie średnie wynosi 1.70 V zamiast 1.68 V, jednakże wacha się między 1.68 na 1.71- ale praktycznie ciągle stojii w 1.71V czyli troszkę wyżej niż w biosie- widać coś płyta głupieje. Maks napięcie 1.73 Reszta napięc: -12.0 V 11.80 -stlałe +12.0 V średnio 12.58, najniższe 12.46 najwyższe 12.91- tutaj różnie +- 0,2 V +5.0 V średnio 5.15 , najwyższe 5.18 najniżesze 5.0- zazwyczaj stojii 5.12 +3.3 średnio 3.18, najniżesze i stałe( nie zmienia się) 3.18 , maksymalne 3.25 Core 1 pokazuje średnio 3.16 V, zazwyczaj 3.15 najwięcej to 3.22, a najmniej 3.14 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zasilacz jest w miarę cichy, może minimalnie cichszy od starego, ale ciężko coś powiedzieć, bo gł. chałasuje wiatrak na CPU- 3800 obrotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...