th0rax Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam, Mam problem z dobraniem do sprzętu płyty głównej pod sprzęt AMD s.939 z radeonem. Mianowicie chodzi mi o to z jakim chipsetem mam kupić na chwilę aktualną płytę zaby najlepiej współpracowała mi z kartą graficzną klasy Ati Radeon X1600 Pro oraz procesorem AMD 64 3000+. Płyta musi posiadać oczywiście złącze PCI-E. Miałem ciągle na oku Nforce ale jak się dowiaduje radeony mogą mieć problemy z tymi chipsetami. Nie wiem jak się spisuje w porównaniu z nforcem Via800 bądź VIA880, a zależy mi żeby mieć dość dobrą płytę pod sprzęt... Z góry dzięki za odpowiedź ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Ja mam x1800XL i żadnych problemów nie mam na nF4 Ultra. Możesz też kupić coś na ULI, czyli Asrock K8 Dual&SATA II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Powiem Ci tak, od kogoś sie dowiedziałeś bardzo nie mądrych żeczy na temat Nforca i radeona, działają bez problemu. Ile masz kasy na płyte?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Myśle że chce poświęcić na samą płytę od 300 do 350 zl... a co do tego że zle współpracują nforce z ati to powiedzieli mi w sklepie jak sie pytałem. Dokłądnie usłyszałem że mogą wystąpić probemy jakieś... nie że muszą ale może się tak zdarzyć więc pisze to co usłyszałem od "specjalistów" <hahaha> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Polecam Epoxa 9NPA+ Ultra. Ma bardzo duży potencjał w O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 A czy uda mi się na tej płycie na samym biosie wykręcić proca tzn AMD 64 3200+Venice i o ile da sie go optymalnie wykręcić aby stabilnie sprzęt działał. Acha przy którymś coollerze Pentagram Freezone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 A czy uda mi się na tej płycie na samym biosie wykręcić proca tzn AMD 64 3200+Venice i o ile da sie go optymalnie wykręcić aby stabilnie sprzęt działał. Acha przy którymś coollerze Pentagram Freezone.2,5-2,6 powinien poleciec bez problemu, ale zamiast pentagrama weż sobie arctic frezzera 64pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 chodzi o ten cooller http://www.allegro.pl/item86337956_arctic_...ncja_fakt_.html ? bo wydaje mi sie ze jest jakis slaby jak na podkrecanie... ale moze ja sie nie znam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 chodzi o ten cooller http://www.allegro.pl/item86337956_arctic_...ncja_fakt_.html ? bo wydaje mi sie ze jest jakis slaby jak na podkrecanie... ale moze ja sie nie znam icon_razz.gifTak ten cooler, bardzo dobry, chyba że wolisz wydać więcej na schyte ninja z fanderem 120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 OK wielkie dzięki za pomoc ;] napiszcie mi jeszcze czy da sie na tej plycie podrasować wydajność procka normalnie w biosie czy trzeba to robić za pomocą programów bądż jeszczeinnych sztuczek ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 W biosie wystarczy, można też użyć clockgena, więcej w temacie o płycie i procesorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...