Skocz do zawartości
th0rax

Płyta Z Jakim Chipsetem Pod Radeona...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z dobraniem do sprzętu płyty głównej pod sprzęt AMD s.939 z radeonem. Mianowicie chodzi mi o to z jakim chipsetem mam kupić na chwilę aktualną płytę zaby najlepiej współpracowała mi z kartą graficzną klasy Ati Radeon X1600 Pro oraz procesorem AMD 64 3000+. Płyta musi posiadać oczywiście złącze PCI-E.

Miałem ciągle na oku Nforce ale jak się dowiaduje radeony mogą mieć problemy z tymi chipsetami. Nie wiem jak się spisuje w porównaniu z nforcem Via800 bądź VIA880, a zależy mi żeby mieć dość dobrą płytę pod sprzęt...

Z góry dzięki za odpowiedź ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Powiem Ci tak, od kogoś sie dowiedziałeś bardzo nie mądrych żeczy na temat Nforca i radeona, działają bez problemu. Ile masz kasy na płyte??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że chce poświęcić na samą płytę od 300 do 350 zl... a co do tego że zle współpracują nforce z ati to powiedzieli mi w sklepie jak sie pytałem. Dokłądnie usłyszałem że mogą wystąpić probemy jakieś... nie że muszą ale może się tak zdarzyć więc pisze to co usłyszałem od "specjalistów" <hahaha>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy uda mi się na tej płycie na samym biosie wykręcić proca tzn AMD 64 3200+Venice i o ile da sie go optymalnie wykręcić aby stabilnie sprzęt działał. Acha przy którymś coollerze Pentagram Freezone.

2,5-2,6 powinien poleciec bez problemu, ale zamiast pentagrama weż sobie arctic frezzera 64pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

chodzi o ten cooller http://www.allegro.pl/item86337956_arctic_...ncja_fakt_.html ? bo wydaje mi sie ze jest jakis slaby jak na podkrecanie... ale moze ja sie nie znam icon_razz.gif

Tak ten cooler, bardzo dobry, chyba że wolisz wydać więcej na schyte ninja z fanderem 120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi