locdog1 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Czesc wam Musze wymienić procek plyte i pamiec. Co będę robił zkompem?: prawie zawsze do pracy powiedzmy biurowej. Ale tez obróbka filmow itp. Projektowanie CAD. Tak samo tez ostatnio często gram w IŁ2 jak jest czas :) Generalnie to mi zależy na szybkim, ale przede wszystkim stabilnym kompie!!!. Obecnie mam Bartona 2500 płytę eopxa 8RDA3+ i 2*515+512tymczasowo twinmos i to badziewie cały czas mi się przycina lub wiesza grając w iła :| raz to głupieje sterownik zintegrowanej karty dźwiękowej raz cos innego. Podkręcać go oczywiście będę, ale nie na gwałt by się wysypywał lub grzał cały pokój, zależy mi przede wszystkim na stabilnej i cichej pracy pod czas „pracy” wiec kontroler obrotów wiatraków na płycie by się przydał. Tak samo musi mieć płyta IEEE 1394 i wejście-wyjscie SPDIF Płyta musi być pod AGP. Mam herkulesa 9600 z 256MB ramu i szynę 256bit i niechcial bym zmieniać tej grafy tym bardzie ze obecne grafiki poniżej 1k zł są AGPowcami z translatorem PCIE. Po prostu nie chce wywalać za dużo kasy na komplet:) Pamięć, 1GB oczywiście z możliwością poszerzenia. Początkowo myślałem nad AMD 64 Venice i płycie ASUS A8V DELUX - K8T8000Pro I 2*512 (nawet jeszcze nie wiem, jakie kości) Czytając dużo artykułów zacząłem się zastanawiać na sempronem. Nawet myślę czy nie zostać przy S754 ? tym bardziej ze będę jeszcze na AGP smigał Po prostu głupieje i potrzebuję waszej pomocy. PLEAS HELP ME :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 semp s.939 [5% róznic w porównani do a64.... a duzo wieie jesli chodiz o cene :D] asrock dual sata II [agp&pcie] przyszłosc :P pamiecie zostaja to co masz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 No więc nie polecam amd do obrobki filmow a tym bardziej sempow, zobacz moja sygnature, to jest dobry sprzet do montazu. Wiem coś o tym bo juz od 3 lat w tym siedze. A co do Asrocka co kolego wyzej podal to na pewno nie bierz, nie ma IEEE 1394 a wiadomo ze do zgrywanie materialu z cyfrowa jakoscia on wlasnie jest niezastapiony ;-) (chyba ze sobie dokupisz na PCI :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locdog1 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Dzięki za odpowiedzi. Wiele to nie montuje wiec przez to nie chce pchać sie w P4, choć wiem ze do obróbki jest w sam raz. Jak montuje na obecnym kompie to wszystko pięknie chodzi, aż sam jestem zdziwiony :) Dobra jak sempron sie fajnie kręci i faktycznie mała różnica to go wezmę, bo w cenie to juz spora. Płyte z AGP i PCIE to nie chce kupić bo generalnie "to co wszystko potrafi [ciach!]o potrafi" :) w przyszłość w tym zestawie nie chce specjalnie paczyć tym bardziej ze mam jeszcze AGP grafre. Po prostu STABILNY (pierwsze miejsce) zestaw, który też sie dobrze kręci, na sempronie. I MUSI mieć IEEE 1394 i SPDIF I/O (dobrej jakości karta muzyczna) to co wy polecacie ? Brać tego asusa A8V DELUX - K8T8000Pro czy moze jednak DFI lanparty NF3 ? bo slyszalem ze sie czasami nie lubią, O asusie tylko słyszałem ze ma mało opcji O-C a moze jednak inna plyte ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Jeżeli 939 to tylko uli i nforce, uciekaj od via-syf. ASRock to dobra płyta ale nie wiem czy ma IEEE 1394, co do DFI NF3, sam mam i polecam ;] Ale rozejrzyj sie za Epoxem jakimś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...