Skocz do zawartości
Gość Majkel

Zestaw Za 2000-2500zl

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym kupic Procka, Plyte glowna, Ramy, Karte graf, Zasilacz, Coolera i dysk twardy 60GB bo mam juz jedna 80 :) NAJLEPIEJ w prolinie bo mam blisko do nich :)

Edytowane przez aaaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj troche pełnoo jest temató do zestawów za 2.5

a co do dysku to 60gb cgyba juz nigdzie nie dostaniesz bo ich nie produjuja

semp3000+ asrock 939 freezer 2x512 6600ge forton 350W zasiłka

jak kasy zostało to dołozyc na x800gto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Sempron64 3000 s.939, Asrock K8 939Dual-Sata II lub Epox EP-9NPA+Ultra, GF6800GS, Patriot KH 1024MB, Samsung SP 120GB, HuntKey HK-350AP, AC Freezer 64 Pro chyba sie zmieściłem. Można wziąć Opterona 144 s.939, 2GB ramu jak kasy starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ok. 2500 zł proponuję:

Sempron 3000+ s.939 - 349 zł

AC Freezer64 Pro - 64 zł

Epox 9NPA+ Ultra - 350 zł

PDP Patriot KH 2x512MB - 349 zł

MSI 6800GS 256MB/256bit - 760 zł

Samsung 160GB SATAII&NCQ - 277 zł

BenQ DW 1650 black - 145 zł

Tracer 888 black - 139 zł

Delta 350W - 79 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrywarke mam :) a dysk to tylko z 80 gb. Ja to zawsze myslalem ze semprony nie sa dobrymi prockami a tu mi wszyscy go polecaja ^^ tak samo jak slyszalem ze karty graf od msi sa beznadziejne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukmek widze że do perfekcji opanowałes "ten" zestaw ale co tu duzo mówic to teraz jest najlepszy zestaw w tej cenie. Jedyna rzecz z jak sie niezgadzam to dysk ale reszta to całkowicie popieram.

A no jakoś tak wyszło ;)

Powiem Ci szczerze, że znudziło mnie się już porównywanie Samsunga (zapewne) z Seagate Barracuda.

Powiem tylko tyle: jeśli miałeś tak jak ja np. BarracudeIV, to jak byś dostał BarracudeVII, to byś całkowicie zmienił opinię (na minus) o dyskach tej firmy

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha :) a ten komp do gier sie nadaje dobrze rozumiem :D? Bo chce kupic wlasnie nowego bo ten moj aktualny to sie sypie :) a raczej sypnelo sie cos na karcie graficznej chyba (po pewnym czasie robi sie czarny ekran a w grach znikaja tekstury, komp staje, czarny ekran) karta graficzna poprostu idzie sie oparzyc, wentyl nie umie wejsc w staly rytm i slabo sie kreci dlatego szykuje sie na nowke bo w kazdej chwli moge miec rozlany plastik zamiast karty graf ^^ Najwygodniej bylo by dla mnie kupic tego sempronka w prolinie ale nie wiem co o oni wymyslili z tymi plytami glownymi do niego, ze nie idzie kupic bez plyty

Edytowane przez aaaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wystarczy ^^ moj procek w wakacje mial 90C :D (a wiatrak sie krecil) wszystko pewnie mam pouszkadzane bo jak gram to sie tekstury psuja -> zwis -> czarny ekran -> moj res -> uszkodzone cos na dysku i tak w kolko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no jakoś tak wyszło ;)

Powiem Ci szczerze, że znudziło mnie się już porównywanie Samsunga (zapewne) z Seagate Barracuda.

Powiem tylko tyle: jeśli miałeś tak jak ja np. BarracudeIV, to jak byś dostał BarracudeVII, to byś całkowicie zmienił opinię (na minus) o dyskach tej firmy

Nie miałem wczesniej dysków seagate ten jest moim pierwszym i jestem z niego bardzo zadowolony szczególnie jak go przyrównuje do mojego maxtroa 80gb. Kolega miał wd 160 i zmienił własnie na tego samsunga i ja bym sie nie zamieniłna niego wydajnosc jest gorsza (dla mnie priorytet) moze w seeku troche cichszy ale przy zamknietej obudowie seagate tez nie słychac a temp. <33C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dysk seagate baracude kupowany 2 lata temu, ruszy mi na tym nowym kompie? chce sobie dukupic jeszcze jeden 80GB, jaki i gdzie kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh.Na to pytanie to raczej nie mozemy odpowiedziec :P

Skladanie kompa jest bardzo proste, jakby co do wszystkich podzespolow masz prosta instrukcje montarzu.Nierozumiem o co chodzi ci z biosem.

Przeciez masz defaultowe ustawienia na starcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo wiem ze kiedys w tym kompie w boisie musialem cos ustawiac bo cos procek zle chodzil, jakies taktowanie ustawiac, zasilanie i inne [ciach!]ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mam jeszcze 1 problem :(

Na komputroniku zabraklo im tych plyt: Epox 9NPA+ Ultra a na bitcomputer zabraklo Sempronow 3000+ s.939

Znacie jakies fajne sklepy komputerowe gdzie moglbym to kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mam jeszcze 1 problem :(

Na komputroniku zabraklo im tych plyt: Epox 9NPA+ Ultra a na bitcomputer zabraklo Sempronow 3000+ s.939

Znacie jakies fajne sklepy komputerowe gdzie moglbym to kupic?

Asus A8N-E jest również dobrą płytą w podobnej cenie co ten Epox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi glownie chodzi o procka bo ponoc wycofali z polski Semprony 64 3000+ 939 :angry:

Help! :(

Edytowane przez aaaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi