Skocz do zawartości
Gość monikyy

Ile Da Rady Osiagnac

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem gdzie pisze tu... Witam posiadam Od swiat kompa z prockiem Athlon 64 3000+ ( czy to jest venis ) na Socket 939 i plyte Dfi lan party ut nf4 ultra-d. tu moja prozba i pytanie wymieniam ram na 2 razy 512 w dualu co proponujecie za 350~~ i na ile mozna lub na ile wam sie udalo podkrecic na spoko i na maxa ten procesor i jakie hlodzenie wmiare tanie proponujecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAM proponuję PDP Patriot KH 2x512MB. W esc.pl jest za 349 zł.

Chłodzenie proponuje klasyczne do tego procka, czyli AC Freezer64 Pro. Na allegro można dostać za 64 zł.

Ja swojego Athlona64 3200+ Venice E6 (selekta) podkręciłem do 2.9GHz przy 1.5V, ale niestety dziś padł i dostałem zamiast niego Athlona64 3700+ SanDiego i jestem z niego narazie bardzo zadowolony.

To o ile podkręcisz procka zależy od wielu czynnikó, m.in. zasilacza (czy jest markowy), swoich umiejętności (to jest bardzo ważne :wink: ) i serii procka jaką posiadasz (np. 0521)

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mozna odczytac z samych oznaczen na procku. W jakich temperaturach przed i po podkreceniu chodza procesory tego typu. Jakiego zedu sa najwyzsze podkrecenia tego proca (i jakie warunki losowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi