Ergo5 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Planuję wymianę grafy. Chodzą mi po głowie dwie: to albo to Nie jestem zapalonym graczem, ale czasem w coś pogram, lubię ciszę:) Doradzcie, którą kupić. Ewentualnie może coś innego. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 bierz galaxy. a czemu bo ma szybsze pamieci (1,6ns) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ergo5 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Czy różnica w wydajności, w związku z pamięcią Galaxy jest zauważalna na osiągach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 za te cene wez lepiej radka x800gto 256/256 w apollo jest za 599zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ergo5 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Radek w tej cenie jest tylko na PCIE. W porównywalnej cenie chodzą X800GT, ale z tego ca przeczytałem w jakimś teście mają koszmarnie głośnie chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 yhh moj bład nei zobaczyłem ze karta jest an agp x8 a ty tych co podales to bierz galaxy na 1.6ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Czy różnica w wydajności, w związku z pamięcią Galaxy jest zauważalna na osiągach? w wydajnosci jest roznica nie znaczna ale w OC ogorman :) W porównywalnej cenie chodzą X800GT, ale z tego ca przeczytałem w jakimś teście mają koszmarnie głośnie chłodzenie. ale jest wydajneszy tylko nie posada tzw. nowej technologi sm3 itp. :)jakbym myslał na twoim miejscu nad radkiem a co do chłodzenia to zawsze mozna je zmici albo skreci na mnijsze obroty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ja proponuję kupić Leadteka 6800XT@16ps/6vs. Cena jest taka jak tego gigabyta 6600GT, a ten Leadtek jest o wiele wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Weź tego Asusa. Jest to Geforce 6800. Sam takiego mam i chociaż ma niżesze taktowanie to jest wydajniejszy w grach bo ma 256 bitów. Można w nim odblokować 4 potoki i 1 vertexa jeżeli są sprawne. Wtedy masz super grafę. Świetnie się kręci. Polecam ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Weź tego Asusa. Jest to Geforce 6800. Sam takiego mam i chociaż ma niżesze taktowanie to jest wydajniejszy w grach bo ma 256 bitów. Można w nim odblokować 4 potoki i 1 vertexa jeżeli są sprawne. Wtedy masz super grafę. Świetnie się kręci. Polecam ją. Jednak podany przeze mnie Ledatek będzie lepszy, bo ma gwarancję odblokowania 16ps/6vs i jest o 10 zł tańszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jednak podany przeze mnie Ledatek będzie lepszy, bo ma gwarancję odblokowania 16ps/6vs i jest o 10 zł tańszy :wink: Asus ma wyższe o 25 MHz taktowanie rdzenia :lol:. A tak na poważnie ma on fabrycznie 12 potoków a Leadtek 8 potoków. Ale też prawdą jest, że nie zawsze można odblokować cztery potoki... Ale co do tych kart z gwarancją modowalności z 8 na 16 potoków to też bywa różnie. Chyba, że dobrze sprawdzą :wink:. Podsumowując obie są dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Asus ma wyższe o 25 MHz taktowanie rdzenia :lol:. A tak na poważnie ma on fabrycznie 12 potoków a Leadtek 8 potoków. Ale też prawdą jest, że nie zawsze można odblokować cztery potoki... Ale co do tych kart z gwarancją modowalności z 8 na 16 potoków to też bywa różnie. Chyba, że dobrze sprawdzą :wink:. Podsumowując obie są dobre.GF lukmena jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Radek w tej cenie jest tylko na PCIE. W porównywalnej cenie chodzą X800GT, ale z tego ca przeczytałem w jakimś teście mają koszmarnie głośnie chłodzenie. Radek na AGP jest cichszy od tego na PCI-E. Mam go i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...