Skocz do zawartości
Mimi

Płyta pod AMD-ka -Proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dysponuję "wielkim" budżetem ok 400 zł i chciałbym kupic jakąś płytę główną pod AMD-ka, proszę o podpowiedź

Za ok. 350 masz shuttle ak31/2 (na ddr)-tą mam ja-napięcie CPu do 1,85, magistrala do 166, napięcia na pamiątkach do 2,7.

Za ok.490 masz epox kha+(ddr).Oczywiście ta druga lepsza w szczególności do podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradzam ECS K7S5A za okolo 250zl.Bardzo dobra i stabilna płyta :wink:

dobrze to ona chyba lata przez okno :)

ak31 rev3.1 lub ak35 bez raida śa stabilne i calkiem całkiem do kręcenia

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kt266a ?

a zresztą te płyty mają straszliwie nierówną jakość ia wydajnościowo to są dobre ale inaczej / a szkoda bo cena jest przesymaptyczna/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dysponuję "wielkim" budżetem ok 400 zł i chciałbym kupic jakąś płytę główną pod AMD-ka, proszę o podpowiedź

za tą kasę z całą pewnością najlepszym rozwiązaniem będzie GIGABYTE 7VTXE+ jakieś 380-90zł , płyta jest na KT266A więc jest wydajna , nawet ma możliwości overclockingu procesora, i to nie takie ubogie jak ECS , zmiana mnożnika i FSB w biosie, magistrala regulowana co 1MHz, napięcie +5,10% co da ponad 1.9V dla durona ,płyta jest stabilna za te kase naprawde nic lepszego nie kupisz, oczywiscie ATA133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradzam ECS K7S5A za okolo 250zl.Bardzo dobra i stabilna płyta :wink:

Gratuluje pomysłu

ECS K7S5A jest bardzo stabilną i bardzo dobrze wypada w testach lepiej niż Via266, tylko że procek musi chodzić na 133/133 bo wtedy płyta rozwija skrzydła....... :wink:

tobie też gratuluję.

Tak dalej.No chyba że jesteście zainteresowani pozbyciem się tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a.Bo jak nie to aż mi Was żal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko Epox 8kha+ najwydajniejsza mobo na rynku bije te na kt333. PS. jak sie spisuje ten Jateway??? ma jakies moizliwosci o/c??? jak tak to jakie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...