Skocz do zawartości
rzeznia22

Jaka Grafa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupuje nowego kompa i sie zastanawiam nad kartą graficzną na PCI-E do 250 zł max.

Grać nie będe, tylko chce aby mi bez problemów obsłużyła interfejs Aero który będzie w windows Vista.. a to podobno jest wymagające <_<

Co polecacie??

Myslałem coś nad geforce 6200 Turbo Cache... ale w grafach nie jestem obeznany :/ więc sie zabardzo nie znam...

Aha, jakby co to będe mieć 1 GB RAM gdybyście coś polecali z Turbo Cache :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko za taką kwotę znaleźć coś dobrego. Ważne, żeby miała 128 bitów. zerknij na Radeona x550

lub na tego Radeona x600 PRO

Cyba najlepszy jednak byłby ten Radeon x600 XT ale kosztuje 289zł + koszty przesyłki --.. wygląda najlepiej z tych trzech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc do 250 zł nic porządnego niema na rynku z stajni ati to nawet nie polecam, z geforce to 6200 i 6500 trochę ponad 250 to 7300gs z tych kart to 6200 tylko ma pamięć 128bitową a 6500 i 7300gs to te 64 bit tylko.

A więc tylko 6200 zostaje do wzięcia. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką samą 660o LE znalazłem najtaniej za 323zł tutaj. Byłaby dobra i ciekawe czy dołoży trochę więcej. Ja bym mu proponował tą lub Radeona X600 XT.

EDIT:

7300GS ma wyższe taktowanie, ale nie podobają mi się 64 bity pamięci.

EDIT 2:

Można jeszcze zerknąć na tego 6600LE za 274 zł :wink:

Edytowane przez pajak28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką samą 660o LE znalazłem najtaniej za 323zł tutaj. Byłaby dobra i ciekawe czy dołoży trochę więcej. Ja bym mu proponował tą lub Radeona X600 XT.

Za taką kasę można mieć pełnego 6600, czyli MSI 6600 128MB/128bit, który jest wydajniejszy od wszystkich wyżej wymienionych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi