Skocz do zawartości
Vaakos

Timingi... Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witammm .... na moich ramach i nF2 , najmniesze timingi jakie moge ustawić to (2,5-3-3-11) ... Jak ustawie timingi na 2-2-2-11 to komp nie rusza ... moje pytanie brzmi czy jak podniose napięcie gdzieś do 2,9V to czy na tych timingach(2-2-2-11) komp odpali czy to nic nie da... FSB to 400MHZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja spytam o podkręcanie pamięci, a mianowicie o to czy dużo to skraca ich żywotność?

Mam 1 kość 256 kingston

i 1 256 nanya

Kiedy jeśli podkręcę je z 333 na 400 to nie ma żadnego problemu ze stabilnością, a same pamięci śmigają tak od kilku miesięcy, ale jednak obawiam się żeby np za miesiąc nie mieć jakiejś niespodzianki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja spytam o podkręcanie pamięci, a mianowicie o to czy dużo to skraca ich żywotność?

Mam 1 kość 256 kingston

i 1 256 nanya

Kiedy jeśli podkręcę je z 333 na 400 to nie ma żadnego problemu ze stabilnością, a same pamięci śmigają tak od kilku miesięcy, ale jednak obawiam się żeby np za miesiąc nie mieć jakiejś niespodzianki

skoro sie obawiasz to po co podkręcasz??? :mur: coś za coś, albo masz o kilkadziesiąt MHz za free z ryzykiem sypniecia albo na odwrót, a poważnie rzecz biorąc wątpie aby ci sie jakaś niespodzianka trafiła oczywiscie jak tylko podkręciłes je z 333 na 400, chyba że zapodałeś im powyżej 3v bez żadnego chlodzenia, to może być upssss...:) moje pamiątki z 333 na 400 smigają chyba od dwóch lat jak nie więcej i żyją w dodatku zasilane ostatnio od 4 miesięcy 3,2 V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi