dadziuk Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Proponawalbym wyciąc ta kratkę z przodu obudowy. Bedzie lepiej dla Fandera 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Proponawalbym wyciąc ta kratkę z przodu obudowy. Bedzie lepiej dla Fandera 8)Słusznie. Jutro sie za to zabieram. Tylko jak to ciąć? Podziurawić wiertłem 10mm? Bo tak to nie wiem czym ciąć. Porobiłbym dziureek od cholerki i by bylo chyba co nie? Tak przykładam z tyłu ręke za kompkiem to wieje ze az paży, ale ta akasa nie jest rewelacyjna mimo jazdy na 12V (cicha co prawda) slaby przeplyw. Szkoda ze nie ma fandera 80mm.. EDIT: Zdjąłem 2 zaślepki z 5,25" i co? rewelacja! Zbilo temperature do 43*C. Cale 7 stopni. Jak dla mnie bomba. Jeszcze jak zrobie otworki dla fanderka to powinna byc rewelka. Jeszcze przydalaby sie jakas siateczka zamiast tych zaslepek albo w zaslepki wmontowac jakis wentylek. EDIT: kolejna poprawka. Dzisiaj rano odnotowalem 40*C w spoczynku. Dodam ze przy otwartej sciance oscylowalo przy 39*C tak ze jak dla mnie bomba :) Chyba sie udalo. Zaraz zarzuce CoD2 i zobaczymy jak sie cieplo zrobi. Ale nie poddaje sie jeszcze. Moze cos sie uda wycisnac. ;) Po 15 minutach gry w CoD2 podskoczylo do 63*C nie tak zle jak na prescotta. Ale jeszcze postaram sie to uwydajnić. Dadziuk sory nie zrozumialem cie na poczatku. Siateczke wytne. Ja pomyslalem o obudowie. Jak widzisz nie ma zbyt wielu wielkich dziurek dla fanderka na czerpanie powietrza. Edytowane 3 Marca 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A jakbys tak na przeciw zalmana wycial dziure na jednen wentyl, do brania goraca od coolera? [ew. plus jakas tuba z allegro] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A jakbys tak na przeciw zalmana wycial dziure na jednen wentyl, do brania goraca od coolera? [ew. plus jakas tuba z allegro] Nie koparka. To bym sobie zdjal boczna sciane i po sprawie. Ale mi chodzi o to zeby komputer przylegal do sciany. Widzisz na fotce z poprzedniego posta. Stoi na biurku ale jest przesuniety na maksa ze przylega do sciany. Bo tak to mi biurko zagraca. Predzej bym w "podlodze" obudowy wcisnal fanderka 120mm na nadmucha na grafe i przy okazji by chlodzilo CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 http://coloss.superhost.pl/forum/buda_02.jpg Jak widzisz nie ma zbyt wielu wielkich dziurek dla fanderka na czerpanie powietrza. Możesz wyciąć dziurę na dole. Chociaż pewnie już ją tam masz a więć wystarczy ją powiększyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Możesz wyciąć dziurę na dole. Chociaż pewnie już ją tam masz a więć wystarczy ją powiększyć :DNo rzeczywiscie od spodu jest otwor. Ale chcialem zrobic pare naprzeciwko wentylka, zeby jak najmniejszy opor byl. Moze jeszcze dzisiaj zrobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...