Skocz do zawartości
Arczi

Zestaw Do Oceny...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem: poraz drugi będę oddawał kompa na gwarancję(wolno chodzi, ciągle zwalnia i wogóle..), windowsa zmieniałem półtora tygodnia temu(robiłem skanowanie różnymi progsami i żadnych wirusów nie mam). Chcę zrobić coś takiego, że ak będę oddawał to nie chce zmieniać widnowsa, bo teraz wolno chodzi i jest szansa, że jak z tatą zrobimy awanturke to może nam kase zwrócą. I teraz czy jest taka możliwość, że jak w tych plikach systemowych pisze, że data modyfikacji to właśnie wtedy kiedy system był zmieniany i żeby oni sie nie domyślili to czy mozna tą datę modyfikacji bez zmiany windy zrobić tak, żeby było widać, że windows był zmieniany dzisiaj?

Z góry dzięki i Pozdro.

Aha i mam jeszcze jedno pytanko odnośnie Overclockingu. Na moją logikę jeśli się coś podkręca, to to bardziej dostaje kopa i jego wytrzymałość jest mniejsza i jak np.procek miał działać 7 lat a z O/C działałby 2 razy krócej. Czy to prawda??

-----------------------------------------------

Mój sprzęt:

Celeron 3.06 GHz, płyta główna MSI PM800, 512 MB SuperElixir,nagrywarka DVD SONY, GeForce FX 5500 256/128, twardy WDC 80 GB

Edytowane przez Arczimodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekujesz, że sklep odda Ci kasę za kompa bo masz syf w systemie?

A jak w serwisie podłączą zapasowy dysk i postawią świeży system, puszczą kilka testów na stabilność i wydajność i stwierdzą, że jest Ok bo komp jest stabilny i ma wydajność taką jakiej można się spodziewać po takim badziewiu jakie kupiłeś (Celina+Fx5500+512elixirów gorzej być chyba nie może).

Jeśli komp jest sprawny to nie zwrócą kasy.

Dlaczego ten temat jest w dziale Co kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lolowanie na maxa ,kupiles cos wiecej niz maszyne do pisania wiec co ty oczekujesz ,demona predkosci

poczytaj w FAQ podkrec procek ,wymien grafe na

9500@9700 128MB 256 bit 8 potow czy 6600 GS, 9800 Pro ,kup druga 512MB ,jaka masz zasilke bo ja razem z buda to wymiania na

FSP-350 MDN® np. - postawisz nowy system po formacie HDD i bedzie to jakosc chodzic wtedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o syf w systemie. Poprostu gry, które na początku chodziły mi na max. detalach teraz chodzą dwa razy gorzej nawet wtedy, kiedy system jest świeżo zainstalowany. Komputer zwolnił, i to bardzo wyraźnie tak jak już mówiłem widać to nawet na świeżo zainstalowanym sysemie.

Chciałem jeszcze dodać, że komp już raz był oddawany na gwarancje. I chyba jest takie coś, że po trzech razach oddania zwracają kasę nie?

A powiecie mi jeszcze, bo mój kumpel chce kompa kupić i nie wie jaka plyte glowna wybrac znaczy czy zeby karta graf. była na PCI Express czy na AGP. Co jest lepsze?

Edytowane przez Arczimodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, niedługo mam zamiar kupić sobie nowego kompa:

CoolerMaster Freezer 64 - 60 zł

HDD Seagate 8 MB Cache 80 GB SATA - 210 zł

GeForce 6600 256/128 złącze PCI-E (tu proszę o porady bo nie wiem czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> karte z 256 Mb pamieci czy 128)-350 zł

Nagrywarka DVD LG - 170 zł

obudowa jakaś najtańsza bez zasiłki - 70 zł

procek Sempron 3000+ s.939 - 380 zł

pamięć RAM Kingston 512 MB 400MHz - 170 zł

płyta główna Asrock 939Dual-SATA2 ULi s.939 ze złączem AGP i PCI-E - 230 zł

zasilacz - tu sie nie znam, ale z tego co mi podpowiadali znajomi to: Fortron - 60 zł (tu też proszę o Wasze porady)

Łączna cena kompa wynosiłaby 1700 zł. Komputer służyłby mi tylko do gier. Wypowiadajcie się na temat tego kompa. Z góry dzięki i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bude wez ta

TECHMASTER CX-3156 (czarna/biala)

http://www.allegro.pl/item88152202_obudowa..._zasilacza.html

reszta konfigu OK, procz ram na Allegro masz S3+, Bufallo(M&S) czy nawet Seitec za nizej niz 150 zl wiec mozna dolozyc i kupic 2x512MB

pamiec grafy 128MB styka bo nieoplacalne jest pakowanie w gorsza 256 OC zasilka FSP z linia +12/25A kupujesz

nagryware lepiej wez BENQ, NEC (lepsze bebechy jak i serwis)

Edytowane przez XiAo_20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten radek chyba troche za drogi dla mnie. Tak sobie teraz pomyślałem, że może zamiast tej kart GF 6600 128/128 za 350 zł lepszy byłby ATI Radeon 9700 128/256 <-----http://www.allegro.pl/item86771099_hit_ati_9700_128mb_256bit_8p_2_8ns_super.html

Co wy na to? Karty w sumie są po podobnej cenie, a w tym radku jest jednak szyna pamieci 256 bitów co nie? Proszę o wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi