Slayer Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Postanowiłem, że jeżeli dostane kasę z poprzedniej karty, to kupię za nie kartę( trochę gorszą) i pamięci. Może i nie jest to zbyt rozsądne, ale te 128 MB na Radeonie rzeczywiście nic nie daje :? , a napewno mniej, niż wymiana 320 MBSD-Ram na 256MB DD-Ram 333. Co o takim rozwiazaniu myślicie? Liczę tak : pamięci 250, karta 400 zł. :roll: PS- ten Radeon 128 Mb to ten, którego wykręciłem, a ten 2 to zupełna niewiadoma. Na pewno nie będę pracował na 2 monitorach, wiec nawet jak 2 Ramdaca nie będzie, to nic mi to nie będzie przeszkadzało. Myslę, że pamięci będą 5 ns :? , bo na 4 ns raczej nie można liczyć....choć to nie skreśla karty, bo ten 128 MB fajnie się podkręcił :) ...ale to ekstremalny przyadek..... :? Więc co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 ja stawiam na bramkę nr2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 najlepiej kup HerkulesaLE za 429zł tylko dostawa bedze za kilka dni ale warto poczekać www.barwkom.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Postanowiłem, że jeżeli dostane kasę z poprzedniej karty, to kupię za nie kartę( trochę gorszą) i pamięci. Może i nie jest to zbyt rozsądne, ale te 128 MB na Radeonie rzeczywiście nic nie daje :? , a napewno mniej, niż wymiana 320 MBSD-Ram na 256MB DD-Ram 333. Co o takim rozwiazaniu myślicie? Liczę tak : pamięci 250, karta 400 zł. :roll: PS- ten Radeon 128 Mb to ten, którego wykręciłem, a ten 2 to zupełna niewiadoma. Na pewno nie będę pracował na 2 monitorach, wiec nawet jak 2 Ramdaca nie będzie, to nic mi to nie będzie przeszkadzało. Myslę, że pamięci będą 5 ns :? , bo na 4 ns raczej nie można liczyć....choć to nie skreśla karty, bo ten 128 MB fajnie się podkręcił :) ...ale to ekstremalny przyadek..... :? Więc co radzicie? nie wiem czemu myslisz extremalny muj na stanadrta chlodzeniu czy li sam wentylek krecil sie wyzej twuj pewnie etz by tak poszedl a pozatym co mi sie wyadaje ze lepiej sie krece R 128mb mjales kostki BGA czy zwykle ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 ..chyba www.brawkomp.pl ;) Jasne, że wolałbym Herculesa, ale kupić mogę tylko w Białymstoku- u siebie, bo nie będę miał karty, na której mógłbym przeczekać :/ Dzięki za informację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A może jednak www.barwkomp.pl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Uch.....Hercules kosztuje 532 zł i nie ma możliwości zamówienia ( nie jest dostępny)- odpada :( A co do Radeona- karta miała pamięci zwykłe, nie BGA i do tego 5 ns w standardzie na 200 Mhz, ale jak już pisałem, szły na 270 Mhz bez żadnych artefaktów, a 275 miały problemy tylko w 3D-Mark i GTA 3 ( czasami jakiś pasek przeleciał, nic wiecej). Więc sam rozumiesz- karta super, właściwie nic nie gorsza od każdego innego markowego ATI. Rdzeń ustawiałem na 300 Mhz, owszem, szło to na 310 MHz, ale karta i tak sie mocno grzeje ( 0,18 mikrona) więc dałem jej mały zapasik :) Potrafiła sie też przywiesić czasami, więc zostawiłem na 300 Mhz. Nic nie modowałem, karta nie posiadała na pamięciach radiatora, ale mimo tego, pamięci nie grzały się zbytnio ( Timing ustawiony na Normal). NIe miałbym karcie nic do zarzucenia, gdyby nie padł wiatrak- co ciekawe- pozbawiona wiatraka i podkręcona katowana Quake 3 nawet się nie zawisła, ale to był już piec :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Radeon 8500 jest produkowany w technologi 0,15um nie 0,18 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Też mi sie tak wydawało, ale ostatnio coś wszyscy piszą, że jednak w 0,18 mikrona- też się zdziwiłem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 hmm z Twoim ECSem nie miałem do czynienia ale jeśli jest tak samo jak na K7S5A to różnica w testach między SDR a DDR to 10-15% co w realnych zastosowaniach daje ok 3-5% więć wg mnie wymiana pamięci i to na mniejszą ilość nie ma sensu. W DDR warto by wchodzić ale na innych płytach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 gadałem z gosciem z Barwkomp i nowa dostawa Herkulesów bedze za kilka dni ibęda po 429zł LE oczywiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 walczy walsnie wymiana na ddr w k7s5a stosunkowo duzo daje ktos pisal ze mu nawet 20% wydajnosc wzrosla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Slayer zreyciuchu jeden ;) ten Radek 250/230 to ma przewaznie kosci 4NS ale kreci sie lipnie. Ja na tqoim miejscu to chyba bym nie ryzykowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja mam tego radka i faktycznie taktowanie to 254na440 a kręcie się na 290na230-5 czyli memorki słabiutki :( jak się ustawau tiunig pamięci cy jakiś tak bo chciał bym sobie takie coś przestawić żeby karta się lepeij kręciła Slayerile masz 3dsmarków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Słabo...na sprzecie co ponizej, ale z Radeonem 128 MB miałem 5100 :-/ Celeron daje nieźle po chamulcach :( Skoro piszecie, że tylko 20%.......to nie ma sensu się w to pchać grrrrrr :evil: Coś myślę, że posiedzę jeszcze na dych SD-Ramach i jak znajdę na nie kupca, to wtedy najwyżej coś się wymieni np. na 512MB DD-R 400 :)...ale kurde zaraz będą DD-R II......kasa błoto i tak i tak?!!! 8O :lol: PS- na forum jest człowiek, co ma Cel 1.7@2.01 ASUS P4S333 ( na SIS 645) i DD-R 333 CL 2.0 oraz Geforce 3TI200 64 MB- w 3D-Mark miał 6700, a po podkręceniu 7200- czyli blisko 40% więcej- czyli te Ramy jednak coś dają :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Słabo...na sprzecie co ponizej, ale z Radeonem 128 MB miałem 5100 :-/ Celeron daje nieźle po chamulcach :( Skoro piszecie, że tylko 20%.......to nie ma sensu się w to pchać grrrrrr :evil: Coś myślę, że posiedzę jeszcze na dych SD-Ramach i jak znajdę na nie kupca, to wtedy najwyżej coś się wymieni np. na 512MB DD-R 400 :)...ale kurde zaraz będą DD-R II......kasa błoto i tak i tak?!!! 8O :lol: PS- na forum jest człowiek, co ma Cel 1.7@2.01 ASUS P4S333 ( na SIS 645) i DD-R 333 CL 2.0 oraz Geforce 3TI200 64 MB- w 3D-Mark miał 6700, a po podkręceniu 7200- czyli blisko 40% więcej- czyli te Ramy jednak coś dają :roll: Ale wszystko robiles na wlasne zyczenie bo koledzy z forum radzili ci zamiast tego Celka to XP 1700+ i Shuttle na KT333 albo 266A i 256MB DDR i ten radek to po podkreceniu mialbys spoko te 7k albo i 8k to ci sie Intela zachcialo. Teraz sprzedaj tego Celka i ECS i SDRAM poki to jest jeszcze cos warte i zmien na XP 1700+ w 0,13 i Shuttle i 256DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Nie no-Celerona nie będę zmieniał, ale płytę......bardzo mozliwe. Coś mimo wymiany zasilacza, zmiany karty grafiki( licząc też tą w podpisie) komp potrafi się nie odpalić tzn. wszystko się usruchamia, ale system nie, monitor ,,jest uśpiony"- czyli coś jest nie tak z płytą. Czasem za 3 razem zaskoczy. Zglosiłem juz usterkę i bardzo możliwe, że zamienię to na coś innego, bo Celerona raczej wątpię żeby wymienili :|.....nie mają już zwykłych SIS 645, tylko DX-y. Do VIA raczej się nie przekonam. W każdym razie- jak sie uda, wchodzę w AMD, ale nie sądzę :| A co do producenta- nic ppoza ECS nie wchodzi w grę :(] PS- mam już klijenta na pamięci, tyle że na tylko jeden moduł 256 MB. COś będzie trzeba zrobić z tą 64 MB. ALe na razie jeszcze trochę poczekam, bo puki co gość nie ma kasy. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 PS- na forum jest człowiek, co ma Cel 1.7@2.01 ASUS P4S333 ( na SIS 645) i DD-R 333 CL 2.0 oraz Geforce 3TI200 64 MB- w 3D-Mark miał 6700, a po podkręceniu 7200- czyli blisko 40% więcej- czyli te Ramy jednak coś dają :roll: I to nie jeden ja mam podobne wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...