Pixelik Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam mam pytanko w sprawie pompki! kto mi moze powiedziec jaka pompka byla by najcichsza i w miare solidna zeby sie nie rozklekotala po miesiacu lub dwuch! jakas 800l/h by byla juz OK widze ze jest tego sporo sam mam jakas aqwarystyczna ale wkurza mnie jej glosna praca! i fajnie by bylo zebyscie nie polecili jakiejs pompki za chora cene;) z gory dzieki za jakies namiary na cicha pompke! to jest priorytet! Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Chyba pompa cwu. Sam bede sie chyba do niej przymierzal... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Chyba pompa cwu. Sam bede sie chyba do niej przymierzal... Pozdrawiam "fajnie by bylo zebyscie nie polecili jakiejs pompki za chora cene;) " .... no tak to napewno kupi cwu :P Tak naprawde to zadna pompka akwariowa nie bedzie cicha. Cały bajer polega na tym ze trzeba ją porządnie wyciszyć. One wszystkie wpadają w drgania .. jedna bardziej a druga mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost_dog Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) wlsnie, te drgania. nigdy nie da sie ich calkiem zlikwidowac. ale po podklejeniu pompki uszczelkami do okien (sporoa iloscia) nie chodzi glosniej niz HDD. mialem pompke CWU ale generowala takie pole elektromagnetyczne ze mi sie komp resetowal. teraz mam aquaela 650 na niezatapialnego i po przesmarowaniu smarem silikonowym jest cichutki ...i 8 razy tanszy spora zaleta CWU jest jej moc. nawet 2 chlodnice i 3 bloki nie robily na niej wiekszego wrazenia Edytowane 28 Lutego 2006 przez ghost_dog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Uzywaną co/cwu kupisz juz za 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Hmm moze coolrivera z realitynet i na puscic ja 7V? Cena nie jest specjalnie zaporowa IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Po lekturze tego moze sie nieco rozjasnic - polecam :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 c.w.u LAING kompletnie niesłyszalna ,a słuch mam naprawde dobry ,po właczeniu myslalem ze jest uszkodzona ,nic nie słychac ,zadnych wibracji ,rewelacja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 dzieki za info! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Czy pompy cwu majaksztalt jakby politrowej puszki? Bylem wczoraj w Castoramie i widzialem wlasnie cos takiego - Leszno. Raczej mala wiec ok. Koszt: 347zl. Tylko nie bylo napisane czy to CO czy cwu, a ja sie nie znam... Jeszcze pytanie: jakie sa wady pomp cwu? ghost_dog pisze, ze generowala mu takie pole el-mag, ze zaklocala dzialanie kompa... Ktos ma jeszcze jakies spostrzezenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horgrim Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Pompy CWU mają to do siebie, że działają dopiero po zalaniu ich całkowicie wodą, nie mają "umiejętności" jak akwariówki i sobie wody nie zassają, grzeją wodę dość znacznie ( mi zmieniły się tempy w idlu o 5 stopni co jest sporą różnicą ) ale mają dwie i to zaj****cie ważne cechy - ciche jak bąk niemowlaka i trwałe jak moherowe babcie :) nie do zdarcia :) a co do pola el-mag - ja mam pompe ok 4-5 cm od mobo i nic się nie dzieje... Czy ta którą Ty widziałeś wygląda tak ?? Jeśli tak to jest to CWU :) Szukaj na Allegro - napewno znajdziesz je tam taniej, ja kupiłem moją za 220 z tego co pamiętam... nówke :) Pozdrawiam serdecznie :) Edytowane 1 Marca 2006 przez Horgrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Tak, dokladnie tak wygladala. Ja chcialbym umiescic pompe w budzie. Dokladnie w tym miejscu: Pompa, HDD Edytowane 1 Marca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...