Ola2006 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam mam taki problem, mianowicie podłączyłam sobie net a ze kolega z mieszkania tez chciał oki kupiłam router i odpaliłam. Problem teraz polega na tym ze koles zasysa na maxa chyba wszystko co cię da, niestety nie moge rozdzielić łącza ponieważ router nie ma takiej opcji. OK poblokowałam porty torrenta i ... i nic dalej zasysa poblokowałam inne porty (emule DC++ ) i dalej nici dalej zasysa jak złoto, przeprowadziłam teraz mały test poblokowałam wszystko co sie da czyli porty od 21 - 25000 net kompletnie padł ale patrze na diode na ruterze a koles zasysa jak złoto. Pytanko moze mi to ktos wytłumaczyc skoro poblokowałam wszystko to jak lub czym on dalej zasysa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki85 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Podaj model Routera to postaram się Ci pomuc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Bo programy P2P lubia "skakac" po portach, raczej rzadko uzywaja tylko tych swoich typowych portow... Na poczatek mozesz zrobic probe, zablokowac porty od powiedzmy 500 do 65535, strony www powinny dzialac. Najlepiej pogadaj z gosciem aby poustawial jakies limit w programie P2P, albo zainstalowal netlimitera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...