simonoj Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Prosze o porade jaki powinienem kupic radiator do Athlona XP 1700+. Kwota jaka dysponuje to 80 PLN. Poza tym chce, aby mozna go bylo zamocowac bez uzycia srubokreta (po moich ostatnich wyczynach wole nie ryzykowac... ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 jako że jesteś nowy na forum :D to polecam taką opcję szukaj :D ghyhyhy... [dział ARCHIWUM: Sprzęt,Podkręcanie ...] a jeśli chodzi o chłodzenie to ja bym na twoim miejsu kupił to co mam, czyli titan'a [looknij w konfigu poniżej]. Kosztuje ok. 40 zeta [ja kupiłem za 36.91 zeta] ale jak się postarasz to znajdziesz taniej :D a te 40 zeta co ci zostanie to na piwo :wink: hyhyhyhy... dżołk ja mam temp. 45-51oc a jak podkręce na 1400@1711 to 48-53oC ... i na przyszłość polecam opcje szukaj !!! ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wiem, ze zabrzmi to smiesznie ale nie potrzebuje super wydajnego radiatora, lecz .... latwego w montazu. Po tym jak ostatnio kumpel zalatwil plyte glowna srubokretem (po prostu mu sie omsknal przy wciskaniu zapinki) wole nie ryzykowac.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wiem, ze zabrzmi to smiesznie ale nie potrzebuje super wydajnego radiatora, lecz .... latwego w montazu. Po tym jak ostatnio kumpel zalatwil plyte glowna srubokretem (po prostu mu sie omsknal przy wciskaniu zapinki) wole nie ryzykowac.... hyhyhyhy... ja zawsze jak zabieram się za zajmoweanie chłodzenia to sobie piwko "instaluje" hyhyhy... i jest spoko, jak narazie nic nie upierdzieliłem i nierozpierdzieliłem a mój athlonXP [bez coppershima] ciągle żyje i jądro nie jest wogóle ukruszone ... a ostatnio raz jak zdejmowałem titan'a to było ranek po sylwestrze i łapy mi tak łaziły ale se poradziłem :lol: heh... a jak się boish zakładac śrubokrętem to paluchami ale śrubokrętem jest o wiele prościej !!! i naprawde jak się skupisz to nic nie spierdzielisz chyba że masz parkinsona :wink: :lol: ghyyhyhyhy... dżołk jak dlamnie to w tym titan'ie zapinka ma spoko uchwyt na śrubokręt więc nie powinno ci się omsknąć hyhyhyhy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wiem, ze zabrzmi to smiesznie ale nie potrzebuje super wydajnego radiatora, lecz .... latwego w montazu. Po tym jak ostatnio kumpel zalatwil plyte glowna srubokretem (po prostu mu sie omsknal przy wciskaniu zapinki) wole nie ryzykowac.... ... do athlonaXP raczej potrzebne jest suuper wydajne chłodzenie heh... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Wiem, ze zabrzmi to smiesznie ale nie potrzebuje super wydajnego radiatora, lecz .... latwego w montazu. Po tym jak ostatnio kumpel zalatwil plyte glowna srubokretem (po prostu mu sie omsknal przy wciskaniu zapinki) wole nie ryzykowac.... ... do athlonaXP raczej potrzebne jest suuper wydajne chłodzenie heh... chyba że to axp 0.13u tb, a to wydziela mniej ciepła niż axp 0.18u ale i tak do axp tżeba i wskazane jest ! dobre chłodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Spire Falcon Rock II Whisper-super cichy i tani ~50 PLN. Dostaniesz go na PC cooling. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Evercool CUD-725 - cena 69zl Ten cooler jes bezkonkurencyjny w swojej klasie.Mam i sobie chwale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 _Vip_ - fajny ten coolerek :) Cały miedziany oczywiście ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 _Vip_ - fajny ten coolerek :) Cały miedziany oczywiście ? No pewnie ze fajny :) Tak, to prawda ze jest caly miedziany,ale jest tez zdziebka glosny :wink: 5000obr/min.Jednak nie jest az tak upierdliwy jak V7+ na HIGH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 _Vip_ Zawsze można go skręcic na 7v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 _Vip_ Zawsze można go skręcic na 7v :) W moim wypadku to nie przejdzie.Aby moj proc byl w 100% stabilny temperatua nie moze przekroczyc 45'C,powyzej tej wartosci system robi sie niestabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Wez kup jamicona http://www.jamicon.pl/produkty.htm model to JMC730BP może nei wygląda za rewelacyjnie ale jest zaj*****. Ja na tym co w podpisie miałem przy pełnym obciążeniu 45 stopni no i do tego jest cichy i łatwy w montażu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 prokomputer - moim zdaniem jest zdecydowanie za mały.... Gdyby był dwa raz większy to spox. Aby był wydajny musi się bardzo szybko kręcic wiatrak na nim przez co jest zapewne głośny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 a ja ci powiem "e!Gr00bY" ze sie mylisz :) Wiec tak co do jego wydajnosci to jest naparwde bardzo dobry jak na jego wielkosc mowilem tak jak wyzej na tym co w podpisie mialem kolo 45 stopni przy pelnym obciazeniu :) a co do jego glosnosci to przy zamknietej budzie nie slychac go w ogole . Jak nie wieżysz to wpadaj do mnie i sie przekonaj zapraszam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...