Skocz do zawartości
xnemo

Problem Z Logowaniem Do Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z zalogowaniem się do xp. System uruchamia się normalnie aż do okna logowania, ale po wybraniu użytkownika (wszystko jedno którego, dotyczy to wszystkich kont) bardzo szybko wraca z powrotem do okna logowania (przez sekunkę widać pulpit i szybki powrót do okna wyboru konta- "TRWA WYLOGOWYWANIE", zaraz potem "TRWA ZAPISYWANIE USTAWIEŃ").

W trybie awaryjnym również nie można go uruchomić.

Ostatnia znana dobra konfiguracja - nie pomogłą- JEST TO SAMO

Liczyłem że jest uszkodzony lub brakuje pliku kernel32.dll- zrobiłem jego "podmiankę" w konsoli odzyskiwania z instalki xp na cd i nic...

to zrobiłem podmianę winlogon.exe i userinit.exe i... nadal nic

Brak mi pomysłu co może być przyczyną.

Ktoś mi pomoże... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej uszkodzeniu uległy foldery użytkowników znajdujące się w %SystemRoot%\Documents and Settings\

Sprawdź czy coś takiego zadziała ;) Przypuśćmy, że masz konto o nazwie User. Jego folder to %SystemRoot%\Documents and Settings\User. Zmień nazwę folderu na np. User_Temp, a następnie sróbuj się zalogować na tego użytkownika ponownie. W trakcie logowania powinien zostać na nowo utworzony jego katalog nie zawierający już błędów :)

Edytowane przez Disruptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi