alexo Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 czesc :) Mam płyte główna ECS K7VTA3 v.2.0b Bios Award 2.2a - procesor Athlon XP 1800. Do procesora był dołączony wiatrak 4700obr coolermaster ale że jest bardzo glośny to wymienilem wiatrak na model Spire FalconRock II 5F271B1L3 2300obr. Problem z tym ze plyta glowna nie startuje bo stwierdza za male obroty wiatraka (z drugim wiatrakiem startuje ok) . JAK ODLACZYC TA KONTROLE (w bios nie ma takiej mozliwosci)? bardzo mi zalezy na tym cichym wiatraku bo pracuje w nocy a moje dzicko przy tym glosnym szumie nie chce spac :) a mnie juz kur..... bierze prosze o pomoc pozdrawiam alex, slupsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Popatrz dokładnie w opcjach w biosie, ta funkcja powinna tam być. Ostatecznie, kup kontroler obrotów, i spowolnij wiatrak do 2500-3000 rpm i powinno to płycie wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexo Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 w biosie nie ma takiej opcji na pewno - wszytko poblokowane - probowalem programikiem modbin 7.7 ale ni eiwem gdzie tej opcji szukac a poza tym nie poto kupilem spire za 65zl zeby tamto swiszczace badziwie dalej mnie sluchu pozbawialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 najskuteczniejszym pol srodkiem bedzie 15zł na fan mate'a coc to tylko pol srodek ale pomoze w zopelnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 podłącz wiatrak nie do gniazdka na płycie ale do wtyczki do napędów. BTW - nie wierzę, że w biosie nie można wyłączyć kontroli obrotów - poszukaj w Hardware Properties/Monitor i przy opcji gdzie ci pokazuje obroty wybierz Ignore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 moze to jest dziwne ale ta plyta chyba NIE MA TAKIEJ OPCJI W BIOSIE ANI NIGDZIE INNDZIEJ, przejrzalem pdf'a i nic nie znalazlem, pomijajac opinie jaka sie ciesza ecs'y (osobiscie nie mialem z nimi kontaktu) jest to cokolwiek dziwne i chyba irytujace dla posiadaczy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 najskuteczniejszym pol srodkiem bedzie 15zł na fan mate'a coc to tylko pol srodek ale pomoze w zopelnosci potwierdzam fan mate bardzo pomaga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...