jbill Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 witam..... od dłuższego czasu mam mały problem..posiadam łącze internetowe tiscali (dzielone, modem-router safecom) o przepustowosci 2mb..niestety chodzi to koszmarnie wolno. Sciagniecie pliku 100mb--> 2h Jakis czas temu podłaczony byłem do 1mb w telewest (takze dzielone, router safecom) i hulało to jak burza..co moze byc przyczyną??????? Limitów nie ma, moze konfiguracja routera, chociaz tam nie ma za bardzo co konfigurowac... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Moze zapytaj na jakims forum z Twojego miesca zamieszkania ? O ile kojaze ISP Tiscali to Włochy... Raczej tu nikt Ci nie pomoze z praktyki... :wink: ..posiadam łącze internetowe tiscali (dzielone, modem-router safecom) o przepustowosci 2mb..niestety chodzi to koszmarnie wolno. Sciagniecie pliku 100mb--> 2h Jakis czas temu podłaczony byłem do 1mb w telewest (takze dzielone, router safecom) i hulało to jak burza..co moze byc przyczyną??????? Dzielone.... Moze zapytaj na jakims forum z Twojego miesca zamieszkania ? O ile kojaze ISP Tiscali to Włochy... Raczej tu nikt Ci nie pomoze z praktyki... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Kumpel miał podobny problem do ciebie, ale panowie z Tiscali nie widzieli problemu. Wiec zmienił na Bulldog Dsl 8Mb, cena 10ł wyższa od Tiscali 2Mb, ale jakość usługi nieporównywalnie lepsza, cały dzień stałe pingi i transfery. W Tiscali olewają ludzi ;/ Edytowane 5 Marca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdar Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Limitów nie malimitów możesz nie mieć , ale może masz coś takiego jak " polityka równego dostępu " i to załatwia transfer . Mam coś takiego na "GO! INTERNET " pakiet 256 , a czasem transfer spada do 32 i niestety to jest zgodne z umową bo 256 to maximum . Tak właśnie może wyglądać "polityka równego dostępu " . Ale w przeciwieństwie do ciebie ja nie mam specjalnego wyboru . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...