Che Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) :mur: :mur: :mur: Dzisiaj postanowiłem troche procka popodkrecac no i w biosie w MIT ustawiłem new fsb : 924 = 3260 mhz. No i mowie puszcze sobie 3dmarka z ustawieniami x850xt pe - wczesniej było cos 12600 wynik a teraz otrzymałem zaskakująco niski wynik w wysokości 6000... Czy to zalezy od tej blokady pci? Czy przy pci-e jest wogole takie cos? po nacisnieciu CTRL F1 nie ma takich opcji w biosie tylko ta zmiana fsb smieszna co zaczynam od 800 ustawienia pamieci etc. Pamieci ustawiłem na 4-4-4-12-17... Czego to moze byc wina? Czy to moze byc wina tego ze pci-e spectrum ustawiłem na disabled przez przypadek? Jest jeszce do wyboru disabled Edytowane 4 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Włączyło ci się ograniczenie termiczne. Wyłącz w biosie thermal throttling i może nie będzie spadku wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) watpie w jakiej zakładce to to wogole jest? hmmmm testuje na 3 ghz teraz zobaczymy :P Edit: To samo wynik troche powyzej 6 tys. zmniejszam do minimum taktowanie procka ;/ Na standardowym napieciu, oraz taktowaniu to samo. Czy moze byc to przyzyna ze nie usuwałem driver cleanerem poprzednich sterownikow? Edytowane 5 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 watpie w jakiej zakładce to to wogole jest? hmmmm testuje na 3 ghz teraz zobaczymy :P Edit: To samo wynik troche powyzej 6 tys. zmniejszam do minimum taktowanie procka ;/ Na standardowym napieciu, oraz taktowaniu to samo. Czy moze byc to przyzyna ze nie usuwałem driver cleanerem poprzednich sterownikow? a po czym te sterowniki byly?? i jakia masz temerature w stressie?? (sp2004 1h) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) temperatury nie sa wysokie - specjalnie dałem na ustawienia fabryczne biosa... i to samo... a wiec wgrałem najpierw stery z płytki, pozniej omegi, a teraz catalysty najnowsze i nigdy nie usuwałlem starych tym driver cleanerem - wiem ze chyba sie powinno ale nie myslalem ze moze miec to jakas kluczowa role... nie wiem co robic zaraz sciagne tego driver cleanera i jeszce raz bede probował 3dmarka puscic... Pobiłem rekord moj w 3dmarku... wywaliłem stare sterowniki driver celanerem i zainstalowałem jeszce raz ...wszystko smiga ok... problezm rozwiazany Edytowane 5 Marca 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 WYWALIłEM DRIVER CLEANEREM STARE STEROWNIKI ZAINSTALOWAłEM NOWE I POBIłEM REKORD MOJ W 3DMARKU... PROBLEM ROZWIAZANY. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...