Dzidaziom Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Mam Maxtora 160 GB no i zapodałem HD Tacha... Wynik Read Speed i Burn test wyszły w okolicach 26 MB... Komp jest świeżo po formacie, Taśma oczywiście 80... Płytka ECS P6VAP-A+ Hdd Maxtor 160 gb 6y160po Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Moze miales uruchomione jakies programy i komp byl obciazony.. Sprawdz jeszcze raz...tylko bez zadnych programow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Nic nie miałem włączonego, wykres był w miarę płaski więc jakiś "ogranicznik siedzi". Właśnie w Hd Tune wyczytałem, że mam UDMA 3... A "Supported" UDMA 6... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 I nic dziwnego ze widac UDMA 3... A "Supported" UDMA 6... twoja płyta ma kontroler ATA33/66 dlatego tez masz takie słabe wyniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Z siga widzę, że masz dużo urządzeń. Jak to masz podłączone? Jak dysk jest na jednej taśmie z CD to transfery będą słabiutkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Eh... Rozkminiłem właśnie, że mam kontroler 66 i tyle... Jedyne co uzyskałem to UDMA 4. Oczywiscie wszystko opdłączone jak ma być. HDD master na ide 1, a reszta na ide 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce_89 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Witam. Podepnę się pod temat Dzidaziom'a. Link - tutaj jest wynik testu mojego dysku twardego w HD Tach. Test wykonałem chwilę po formacie, w tle nie działały żadne programy. Z dyskiem mam problemy od wymiany płyty głównej. Chodzi o to, że ŻADEN system nie wykrywa u mnie trybu DMA. Próbowałem zmiany taśm, zmieniałem napędy taśmami, kombinowałem ze zworkami, kilka razy formatowałem dysk (ale to "po drodze", po prostu miałem za duży syf). Odinstalowywałem kontrolery w menadżerze urządzeń i nic. W BIOSie mam ustawiony tryb UDMA-5. Podobna sytuacja jest z nagrywarką. Taśmy 80. Płyta główna: ASRock K7NF2-RAID Procesor: AMD SEMPRON 2400+(166*10)@2800+(207*10) RAM: Elixir 256MB DDR400 (PC3200) ( 2,5-3-3-8 ) Karta graficzna: Sparkle GF FX 5200 128DDR, 128bit (250/400) Dysk twardy: Samsung SP0802N (80GB/7200rpm/2MB) Napęd optyczny: BenQ CD-RW 52x24x52x Zasilacz: Codegen 300W Zainstalowane najnowsze oficjalne sterowniki do płyty głównej. PS. Inne dyski i napędy też mają u mnie takie problemy. Wg mnie tu jest coś nie tak z płytą główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...