lamunek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Proszę właścicieli o wypowiedzenie się na temat ww. dysków (Seagate ST98823A, Western Digital WD800VE, Samsung MP0804H). Stanę przed wyborem zakupu któregoś z nich (o ile wszystko dobrze pójdzie), takżę przydały by się opinie użytkowników tegoż sprzętu. Chodzi mi głównie o opinie typu, "jestem zadowolny, bo ...(i tu następuje wymienianie :) )" lub "nie podoba mi się, bo (powody...)". Chciałbym się dowiedziećk jak jest z glośnością w tych dyskach, komfort pracy, awaryjność itp. itd. wszystko z punktu widzenia końcowego użytkownika który ten dysk już dłuższy czas posiada i może spokojnie, bez emocji się wypowiedzieć :P Ps. Zapomnialem dopisać, że moglibyście podawać czas użytkowania i poziom zadowolenia w skali 1-10 :D Edytowane 5 Marca 2006 przez lamunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafibydgoszcz Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Miałem Seagate w laptopie.Chrobotał przy czytaniu danych.Później w drugim laptopie miałem IBM Hitachi i też chrobotał.W związu z tym że dysk był 4200 obr/min kupiłem właśnie tego Samsunga MP0804H w Vobisie za 399zł z 3 letnią gwarancją.I do tej pory dysk chodzi cichutko.Słychać tylko jak się talerzę kręcą gdy się przystawi ucho na odległość około 5cm od laptopa.Także w sumie te firmy Seagate i Hitachi są niby lepsze niż Samsung , ale ja bym polecił Samsunga bo u mnie się sprawdził i ma gwarancję na 3 lata . Hej ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Glos na Samsunga, wczesniej 2x IBM/Hitachi Travelstar, Toshiba, teraz Samsung i jestem zadowolony (szybki i cichy)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamunek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 A od jak dawna panowie owe samsungi uzytkujecie? No i ocena by siem przydala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamunek Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Czy nikt wiecej nie mial do czynienia z tymi dyskami?? Bardzo zalezy mi na opiniach w/w dyskach uztykownikow, wydaje sie wiec nieprawdopodobne ze nikt wiecej nie mial stycznosci z tymi dyskami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...