Skocz do zawartości
DaRoN

Wyciszam Modecoma 350gtf

Rekomendowane odpowiedzi

Do środka sie nie zmieści musisz go przymocowac na ,,zewnątrz,, :D

p.s dałem już Revolteca na tylną scianke, fajnie to wygląda, taki obłożony wiatrakiami :-P

Mój nawet jak podpiąłem go pod mocny sprzęt zachowywał się cichutko i co najwazniejsze, było mu chłodno.

Dlatego polecam dwa wentylatory niż jeden.

Teraz mam taki 'taganowski' Dual Fan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, wszystko oblookałem i stwierdziłem, że Fander napewno się nie zmieści, chyba że umieszcze go na zewnątrz

Mój nawet jak podpiąłem go pod mocny sprzęt zachowywał się cichutko i co najwazniejsze, było mu chłodno.

Dlatego polecam dwa wentylatory niż jeden.

Teraz mam taki 'taganowski' Dual Fan.

Tylko mnie zastanawia, jak te wentylatory ustawić i na jakim V

Jeden wydmuciach!ący (tam gdzie był fabryczny) i drugi wdmuciach!ący do zasiłki (czy tak?)

A ile V im dać i jakie wentyle? To mnie zastanawia - żeby były tanie, ciche i najlepiej świeciły na niebiesko (będzie pasować do budy :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość fredus

Mam w swoim GTF-ie dwa revolteci, jeden wydmuciach!ący Dark red i wdmuciach!ący dark blue jest cichutko, chłodno i pieknie świeci :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, wszystko oblookałem i stwierdziłem, że Fander napewno się nie zmieści, chyba że umieszcze go na zewnątrz

Tylko mnie zastanawia, jak te wentylatory ustawić i na jakim V

Jeden wydmuciach!ący (tam gdzie był fabryczny) i drugi wdmuciach!ący do zasiłki (czy tak?)

A ile V im dać i jakie wentyle? To mnie zastanawia - żeby były tanie, ciche i najlepiej świeciły na niebiesko (będzie pasować do budy :))

Nie chcąc się chwalić, zastosuj mój myk z artykułu. To po prostu działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość fredus

Nie chcąc się chwalić, zastosuj mój myk z artykułu. To po prostu działa.

Dokładnie, przecierz żeby wepchąc takiego fandera to będzie troche roboty, lepiej kupic jakąs fajną 80-tke i wpakowac go na tylną scianke, wtedy powietrze będzie sobie ładnie przepływac przez zasilacz, warto takie coś zrobić tymbardziej że ostatnio sa dosc mocne upały a kompy nie zabardzo tego lubią, zwłaszcza zasilacz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Uszatek

Też mam Modecoma 350 GTF i chcę wymienić w nim wentylator na bardziej cichy. Problem w tym że jeszcze nigdy nie rozkręcałem zasilacza. Mam w związku z tym pytania:

Czy w tym zasilaczu jest złącze 3-pin??? I czy wiatraczek podłącza się tak samo jak do płyty głównej?? Czy trzeba coś lutować??

Jaki będzie najlepszy cichy wiatraczek do tego zasilacza? Nie musi świecić. Ważne żeby był w miarę bezgłośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Modecoma 350 GTF i chcę wymienić w nim wentylator na bardziej cichy. Problem w tym że jeszcze nigdy nie rozkręcałem zasilacza. Mam w związku z tym pytania:

Czy w tym zasilaczu jest złącze 3-pin??? I czy wiatraczek podłącza się tak samo jak do płyty głównej?? Czy trzeba coś lutować??

Jaki będzie najlepszy cichy wiatraczek do tego zasilacza? Nie musi świecić. Ważne żeby był w miarę bezgłośny.

Wentylator jest lutowany do kontrolera obrotów.

Nie jest podpinany tak jak do płyty głównej.

Zajrzyj do linka który podałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość fredus

Ja zrobiłem tak: rozkręciłem zasilacz, odciąłem kableki od starego wentyla, odkręciłem stary wentyl, końcówki uciętych kabelków zaizolowałem, przykręciłem Revolteca Dark Red, kableki wyprowadziłem poza zasilacz i podpiołem pod 3 pin, wszystko śmiga jak ta lala :D polecam wiatrak Revoltec dark red lub dark blue, jest bardzo cichy, ładnie wieje i pięknie świeci

Pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi