Skocz do zawartości
Spentany

nowy komp

Rekomendowane odpowiedzi

ello

zostalo mi powierzone zlozenie nowego kompa do firmy ojca :P doradzcie czy dobrze wybralem, czy macie moze jakis klopot z ktoryms podzespolem itp

Procesor: AMD XP 1700+ OEM - 265

Płyta gł: Asus7S333 - 329 or Gigabyte GA-7VA 395 or MSI KT3 Ultra2 359 (warto pakowac sie w wersje z RAIDEM ?)

Karta graf: SAPPHIRE RADEON 9000 ATLANTIS 64MB DDR TV 329 (ta grafika znajdzie sie w moim kompie i w nowy wpakuje swoje stare voodoo3 :P )

HDD: Barracuda IV 80GB 469 (tez dla mnie, ten dostanie BIV 40GB )

Pamięć: DDRAM 256MB 2100 PC266 289/241 (zroznicowanie cen zaleznie od sklepow)

CDR: Asus 117

Flop, klawiatura, myszka, głosniki 180

obudowa: 130

przewody i inne duperele: 50 ????

wentylator + coppershim - 70

co o tym myslicie ? ktora plyte z tych co zaproponowalem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez płyte MSI a co do grafiki to szpak ma racje weż Radeon 9000 Pro będzie dużo wydajniejszy. reszta powinna być wporzo:) powiem ci tylko jedno za mocnego proca chcesz mu tam włożyć oraz za dobrą płytę główna jak na kompa biurowego!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym procem to w sumie 100 roznicy a wydajnosc.. hmm

komputery w malych firmach nie_majacych_wiele_wspolnego_z_komputerami nie sa zmieniane co rok czy 2 wiec za 100 ten zapas MHz moze sie oplacac.. musze to przemyslec ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrcze ale trzeba troche z przyszłoscia. Przeciez nie da ojcu kompa niewiadomo jakiego . Wsadzi mu durona 1200. Dobry proc nie powiem ale do biura dobrze bedzie 1700+ bo pewnie bedzie mu potrzebne zeby szybko zrobic a nieslimoczyc. Nie chce tym powiedziec ze 1200 jest slaby ale zeby troche przyszlosciowo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co ty - jak w wakacje bede sobi bral to nie jakiegos do 1800 (bez monitora)

tylko o wyzszym standardzie :) narazie mi wystarczy to zo mam - no prztdala by sie mocniejsza grafa i hdd o te 40 GB wiekszy dlatego robie podmianke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ello

zostalo mi powierzone zlozenie nowego kompa do firmy ojca :P doradzcie czy dobrze wybralem, czy macie moze jakis klopot z ktoryms podzespolem itp

Procesor: AMD XP 1700+ OEM - 265

Płyta gł: Asus7S333 - 329 or Gigabyte GA-7VA 395 or MSI KT3 Ultra2 359 (warto pakowac sie w wersje z RAIDEM ?)

Karta graf: SAPPHIRE RADEON 9000 ATLANTIS 64MB DDR TV 329 (ta grafika znajdzie sie w moim kompie i w nowy wpakuje swoje stare voodoo3 :P )

HDD: Barracuda IV 80GB 469 (tez dla mnie, ten dostanie BIV 40GB )

Pamięć: DDRAM 256MB 2100 PC266 289/241 (zroznicowanie cen zaleznie od sklepow)

CDR: Asus 117

Flop, klawiatura, myszka, głosniki 180

obudowa: 130

przewody i inne duperele: 50 ????

wentylator + coppershim - 70 

co o tym myslicie ? ktora plyte z tych co zaproponowalem ?

wczoraj zakupiłem płyte główną GIGABYTE GA-7VAXP jak narazie jestem bardzo zadowalony, jej wyposażenie jest poprostu oszałamiające, ma praktycznie wszystko :D:D:D, pozatym nie jest droga i jak narazie niezle sie na niej kręci :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...