Spentany Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ello zostalo mi powierzone zlozenie nowego kompa do firmy ojca :P doradzcie czy dobrze wybralem, czy macie moze jakis klopot z ktoryms podzespolem itp Procesor: AMD XP 1700+ OEM - 265 Płyta gł: Asus7S333 - 329 or Gigabyte GA-7VA 395 or MSI KT3 Ultra2 359 (warto pakowac sie w wersje z RAIDEM ?) Karta graf: SAPPHIRE RADEON 9000 ATLANTIS 64MB DDR TV 329 (ta grafika znajdzie sie w moim kompie i w nowy wpakuje swoje stare voodoo3 :P ) HDD: Barracuda IV 80GB 469 (tez dla mnie, ten dostanie BIV 40GB ) Pamięć: DDRAM 256MB 2100 PC266 289/241 (zroznicowanie cen zaleznie od sklepow) CDR: Asus 117 Flop, klawiatura, myszka, głosniki 180 obudowa: 130 przewody i inne duperele: 50 ???? wentylator + coppershim - 70 co o tym myslicie ? ktora plyte z tych co zaproponowalem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 po co w firmie komp z takim procem i z taka płyta główna ...zamiast tego daj durnia 1200 i ecs a co zaoszczedzisz wes i swojego zmodernizuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jak Radek bedzie twoj to daj tam przynajmniej 9000pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Wez płyte MSI a co do grafiki to szpak ma racje weż Radeon 9000 Pro będzie dużo wydajniejszy. reszta powinna być wporzo:) powiem ci tylko jedno za mocnego proca chcesz mu tam włożyć oraz za dobrą płytę główna jak na kompa biurowego!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Do kompa do biura nie wybrałbym AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Do kompa do biura nie wybrałbym AMD. a to niby czemu ??? mozesz jak potrafisz sensownie uzasadnic ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Interloper - no wlasnie. Procki są tańsze niż celki, są ECS'y więc czemu nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 z tym procem to w sumie 100 roznicy a wydajnosc.. hmm komputery w malych firmach nie_majacych_wiele_wspolnego_z_komputerami nie sa zmieniane co rok czy 2 wiec za 100 ten zapas MHz moze sie oplacac.. musze to przemyslec .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Co do RADIU to zależy czy będą dwa takie same dyski, jeśli nie i nie ma w planach to raczej nie ma sensu. A karte graficzną weź przynajmnej 9000Pro lub Gf4Ti4200 jeżeli ma być dla ciebie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Qrcze ale trzeba troche z przyszłoscia. Przeciez nie da ojcu kompa niewiadomo jakiego . Wsadzi mu durona 1200. Dobry proc nie powiem ale do biura dobrze bedzie 1700+ bo pewnie bedzie mu potrzebne zeby szybko zrobic a nieslimoczyc. Nie chce tym powiedziec ze 1200 jest slaby ale zeby troche przyszlosciowo.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 no wlasnie zreszta lepiej wpakowac proc nowszy technologicznie itp. nie ma co za bardzo oszczedzac.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 No to może całego nowego kompa weź dla siebie, a ojcu właduj swojego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 no co ty - jak w wakacje bede sobi bral to nie jakiegos do 1800 (bez monitora) tylko o wyzszym standardzie :) narazie mi wystarczy to zo mam - no prztdala by sie mocniejsza grafa i hdd o te 40 GB wiekszy dlatego robie podmianke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ello zostalo mi powierzone zlozenie nowego kompa do firmy ojca :P doradzcie czy dobrze wybralem, czy macie moze jakis klopot z ktoryms podzespolem itp Procesor: AMD XP 1700+ OEM - 265 Płyta gł: Asus7S333 - 329 or Gigabyte GA-7VA 395 or MSI KT3 Ultra2 359 (warto pakowac sie w wersje z RAIDEM ?) Karta graf: SAPPHIRE RADEON 9000 ATLANTIS 64MB DDR TV 329 (ta grafika znajdzie sie w moim kompie i w nowy wpakuje swoje stare voodoo3 :P ) HDD: Barracuda IV 80GB 469 (tez dla mnie, ten dostanie BIV 40GB ) Pamięć: DDRAM 256MB 2100 PC266 289/241 (zroznicowanie cen zaleznie od sklepow) CDR: Asus 117 Flop, klawiatura, myszka, głosniki 180 obudowa: 130 przewody i inne duperele: 50 ???? wentylator + coppershim - 70 co o tym myslicie ? ktora plyte z tych co zaproponowalem ? wczoraj zakupiłem płyte główną GIGABYTE GA-7VAXP jak narazie jestem bardzo zadowalony, jej wyposażenie jest poprostu oszałamiające, ma praktycznie wszystko :D:D:D, pozatym nie jest droga i jak narazie niezle sie na niej kręci :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...