_jaro_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Kurde siedze juz ze 2 godziny nad polskim i nic gowno umiem :( Spac mi sie chce nawet kawa nie pomaga co mam zrobic?? Jak jutro nie zalicze mam 1!!! na polrocze i starsi mnie zepi**** pomozcie prosze syzbko co mam zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 1. Wylaczyc kompa (jezeli jest nalogowcem oddac kabel rodzicom/siostrze i poprosic ich by ci oddali dopiero jutro, nawet jezeli bedziesz ich blagal niech nie oddaja ci go wczesciej). 2. Wylacz muze 3. Zamknij sie sam w pokoju 4. Wez prysznic, to cie rozluzni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 podstawa.. z wlaczonym kompem sie duzo nie nauczysz.. spogladajac co chwile na ekran :D co do muzy.. to mi np. sie lepiej uczy przy niej.. ale najlepiej taka rytmiczna bez textow.. ;) a swoja droga.. to najlepiej sie uczyc rano.. jesli jest taka mozliwosc.. - lepiej do lba wchodzi.. a wieczoremto kawa - ale u niektorych kawa daje odwrotny skutek.. niemog usiedziec w miejscu.. mi to pomaga.. ale roznie bywa.. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 na momen otworz okno, to cie n pewno rozbudzi :D przed nauka porozmawiaj sobie z kwiatkiem, popros go zeby ci pomogl w zapamietywaniu i postaw z przekonaniem ze tak bedzie robil na biorku. :P wbrew pozora to calkiem dobra metoda. swojego kwiatka (czy co tam lubicie (anioly itp)) mozecie prosic tez o inna pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Dzieki wam za porady :)) Ide zrobic sobie Kawe (5 chyba juz) i procka zaniesc starszym :lol: i biore sie za nauke 8) narazie wam trzymajcie za mnie kciuki jutro :) W<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony jestem na maksa bo dziwka od polaka mi nie chce 2 postawic w wychodzi mi 3!!!! Tlumaczy sie ze za dlugo bylem chory i ze nei mam zaliczonego jednego sprawdzianu debilka j****. No nic dzieki wam jescze raz narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 przed nauka porozmawiaj sobie z kwiatkiem wilczek co piles/ cpales ?? (niepotrzebne skreslic) przyznaj sie :D :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 no wiesz moj kwiatuszek pomaga na wiele roznych sposobow ;) :P a tak serio to autosugestia naprawde bardzo dobrze dziala i jest to udowodnione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 4. Wez prysznic, to cie rozluzni :PE tam, rozluźnienie to jest ostatnia rzecz jakiej on potrzebuje. Tylko jakiś potężny stres może go zmusić do wydjnej nauki. Ja zaczynam naukę na jakieś pół godziny przed egzaminami. Przynosi piorunujące efekty - jeszcze nigdy nie czytałem tak szybko, pełna koncentracja, super pamięć :) Bez motywacji nie da rady. Najgorsze, że to polski. Kto by się tym przejmował, tymbardziej że ta baba napewno blefuje? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Nie rozumiem tego, takie przedmioty jak polski,historia, biologia, geografia to tylko <span style="color:red;">[ciach!]</span>a pamieciowa. Siedzisz i kujesz, nie ma co tu kombinowac. Trzeba miec dobra pamiec, albo ja sobie wyrobic ;) Nie ma to jak matura z historii, to bylo kucie, ktore myslalem, ze juz nigdy sie nie powtorzy. Opinia zweryfikowana oczywiscie na uczleni, gdzie podobna ilosc materialu trzeba zaliczac 2 razy do roku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 takie ogolne porady jak sie uczyc i jak ruszyc glowa w www.merlin.com.pl i szukajcie ksiazke TONY BUZAN - to jest autor a jedna z jego ksiazek to np. Rusz głową, albo sekrety superpamieci ...... no Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 zalezy jaki przedmiot: - jak "wodolejstwo" np j.polski to czytac ten sam tekst szybko i po kilka razy (np 1 paragraf, podrozdzial czy jak tam teraz material podzielony) - na koniec nauki danego fragmentu sprobowac powotrzyc co sie zapamietalo - jak jakies "konkrety" to nalezy czytac ze zrozumieniem i powoli - nie przechodzic dalej jak sie przynajmniej nie rozumie tego co sie przed chwila czytalo (bo w "konkretnych" przedmiotach zrozumienie to podstawa a wykowanie na blache nie ma sensu to nie PanTadeusz czy inny wiersz) a co do uczenia sie to najwazniejsze powtarzac co sie czytalo/uczylo - bo pamiec dzieli sie na: - chwilowa - "dlugookresowa", trwala (czy jak ja tam jeszcze zwa) dzieki tej 1 po przeczytaniu jakiegos tekstu pamietamy jeszcze przez chwile co czytalismy (i wydaje sie nam ze umiemy) ale za jakies 30 min wiedza staje sie szczatkowa, dopiero kilkukrotne powtorzenie danego materialu powoduje ze "wiedza" przechodzi z pamieci chwilowej do trwalej a i najwazniejsze MOTYWACJA i KONCENTRACJA (jak we wszystkim zreszta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 takie ogolne porady jak sie uczyc i jak ruszyc glowa w www.merlin.com.pl i szukajcie ksiazke TONY BUZAN - to jest autor a jedna z jego ksiazek to np. Rusz głową, albo sekrety superpamieci ...... no czy przerobiłeś to, co piszą w tej książce :?: ya zacząłem, ale jakoś nie mam czasu i ochoty zagłębiać się dalej... przejrzałem książkę i zobaczyłem jakie są tam metody i szczerze mówiąc nie wiem jak wykorzystać je do celów szkolnych np. historii.... jeśli ktoś posiada superpamięć to proszę o ctx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Dzieki wam :) Wziołem prysznic (zimny) :lol: potem wypilem 3 kawy i sie wziolem za kucie mialem 3 miesiace do nadrobienia wiec bylo tego duzo !!!! uczylem sie do 3 w nocy rano poszedlem do skzoly i jak bym mial pustke no ale mniejsza z tym napisalem jej to poszedlem na nastepnej przerwie i tutaj ......... 5 8O myslalem ze oszaleje z radosci hehe no i ona do mnei widze ze umeisz ten material i postawila 3 na polrocze 8) no to dziwn ebardzo z zagrozenia robi sie troja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 takie ogolne porady jak sie uczyc i jak ruszyc glowa w www.merlin.com.pl i szukajcie ksiazke TONY BUZAN - to jest autor a jedna z jego ksiazek to np. Rusz głową, albo sekrety superpamieci ...... no czy przerobiłeś to, co piszą w tej książce :?: ya zacząłem, ale jakoś nie mam czasu i ochoty zagłębiać się dalej... przejrzałem książkę i zobaczyłem jakie są tam metody i szczerze mówiąc nie wiem jak wykorzystać je do celów szkolnych np. historii.... jeśli ktoś posiada superpamięć to proszę o ctx ja to potrafie wykozystac tylko ze jest 1 ale - ja nadal sie wogle nie ucze wiec nie mam po co tego wykozystywac :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ehem mowiac brutalnie ale dosadnie : WY<span style="color:red;">[ciach!]</span>L KOMPUTER nawet jezeli czytasz i cos zapamietasz to ten zalazek i tak rozpieprzy sie w piewszej chwili kiedy znowu co chwile spojrzysz na monitor zagadasz z kims itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 przejbane 1 :/ wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>l kompa przec okno :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 E ja mam to samo, a wszystko przez kompa. Czasami mysle, zeby go <span style="color:red;">[ciach!]</span>c przez okno, ale jak wloncze neta to mi przechodzi :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ehem mowiac brutalnie ale dosadnie : WY<span style="color:red;">[ciach!]</span>L KOMPUTER nawet jezeli czytasz i cos zapamietasz to ten zalazek i tak rozpieprzy sie w piewszej chwili kiedy znowu co chwile spojrzysz na monitor zagadasz z kims itp A co jeżeli piszę pracę dyplomową i ona musi być na komputerze. Dwa razy przecież tego samo pisać nie będe... Chyba wyjmę wtyczkę od sieci 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ehem mowiac brutalnie ale dosadnie : WY<span style="color:red;">[ciach!]</span>L KOMPUTER nawet jezeli czytasz i cos zapamietasz to ten zalazek i tak rozpieprzy sie w piewszej chwili kiedy znowu co chwile spojrzysz na monitor zagadasz z kims itp A co jeżeli piszę pracę dyplomową i ona musi być na komputerze. Dwa razy przecież tego samo pisać nie będe... Chyba wyjmę wtyczkę od sieci 8) a to juz inna kwestia w takim razie twoja wlasna sugestyja wydaje sie najbardziej odpowiednim rozwiazaniem chociaz za chwile pewnie powiesz ze nie mozesz bo szukasz infa w necie ..... sugeruje odinstalowanie wszelkich czatow wywalenie i instalek ... na jakies kilkanascie minut powinno pomoc ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Na własnych bledach. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 przejbane 1 :/ wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>l kompa przec okno :>czemu zaraz po tym wypowiedziales sie w ten sam sposob jak graham - czy nie masz wlasnego zdania? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ohhh komputer wrogiem... ja jak sie ucze, to czesto wyciagam procka, zeby przesmarowac :) wtedy mi sie odechciewa skladac i sie ucze rotfl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 A co jeżeli piszę pracę dyplomową i ona musi być na komputerze. Dwa razy przecież tego samo pisać nie będe... Chyba wyjmę wtyczkę od sieci 8) a to juz inna kwestia w takim razie twoja wlasna sugestyja wydaje sie najbardziej odpowiednim rozwiazaniem chociaz za chwile pewnie powiesz ze nie mozesz bo szukasz infa w necie ..... sugeruje odinstalowanie wszelkich czatow wywalenie i instalek ... na jakies kilkanascie minut powinno pomoc ; p He, a co powiesz o tym forum? Przeglądarki potrzebuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...