Skocz do zawartości
JacekN8

Mobo + Cpu Pod S754. Cena 680zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić procesor i płyte pod socket 754. W sklepie komputerowym pytałem się i powiedzieli że lepiej kupić pod 754 bo 939 w czerwcu przestanie być produkowany i będzie problem ze sprzedażą. Jaki proc lepiej kupić: Semp 3400+ czy Athlon 3000+ i płytka do tego. Sprzęt będzie podkręcany także żeby było to w miare dobre. Odpuście sobie posty typu "lepiej kup 939". Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu kupowac 3400+, lepiej 2800+ i dobra mobo bedziesz miał to samo za mniejsze pieniadze, a mobo to juz zalezy czy chcesz na AGP czy PCI-E, ale jak na PCI-E to warto kupić DFI Infinity, bardzo dobra płyta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha sklep komputerowy sie akurat zna

kup 939 semptron 3000+ i asrock dual sata2

Mozesz w ogóle wskazać sklep w ktorym mozna jeszcze kupić sempa na 939? coś cienko to widze.

JacekN8 jesli chodzi o sempa na 754 to wez jakiegos z wiekszym caschem bo wychodzily wersje z 256 i 128.

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zamierzam qpic cos takiego: >>ZESTAW<<

i mam nadzieje ze bedzie to w miare chodzic. Dodam tylko ze nie bede nic podkrecał. Chce przelozyc ze starego kompa jak najwiecej podzespolów.

Przy okazji pytanie o zasilacz: mój ma wyjscie 20pin a plyta 24. Jak to dziala z przejsciowką?? no problem?? I czy w ogoole takowe mozna kupic??

woytaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz w ogóle wskazać sklep w ktorym mozna jeszcze kupić sempa na 939? coś cienko to widze.

JacekN8 jesli chodzi o sempa na 754 to wez jakiegos z wiekszym caschem bo wychodzily wersje z 256 i 128.

Dzis jakimś fuksem kupiłem w Sigmie w Rzeszowie za 399.

Co do Sempronów pod 754 więcej cache niewiele daje (http://egielda.com.pl/?str=art&id=93&action=all) więc nie wiem czy warto płacić drożej a co do Athlonów na 754 to są tylko chyba modele Newcastle i Clawhammer a Venice tylko na 939 ale tego nie jestem pewny, więc proponuje Sempa 2600+ ew 3000+ wersje oem i do tego freezer 64 pro.

Edytowane przez Craven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon64 3000+ Newcastle 2000MHz 512kB cache L2 - 423zł w Apollo.

Jeśli jednak z jakichś względów zdecydowałbyś się na Semprona to bierz 2500+, 2800+, 3100+ lub 3400+ bo to one mają 256kB cache L2. Natomiast nie bierz 2600+, 3000+ i 3300+ ze względu na 128kB cache L2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Nie którzy to śmieszne posty piszą :lol: Bierz tylko 2600+ albo 2800+, kręcą sie zabójczo, możesz poprosić też grzesiu'a, selekcjonuje procki co tydzień i pogadaj z nim. Ja bym jednak szukał sempka pod 939 i do tego asrcok dual sataII.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Matyss91

www.apollo.pl są jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Matyss91

czesc

Ja tez sie zdecydowalem na Athlona 64 3000+

A co do plyty, to sie jeszcze zastanawiam miedzy ASUS wlasnie (tyle że K8N bez -E ) >>ASUS<<

ale wszedzie mowią zeby brac GIGABYTE >>KLIK<<

ps- czym sie rozni NEWCASTLE od CLAWHAMMER??

ja mam do sprzedania tego procka i ta plyte, jak cos to pisz na gg 6803518

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Matyss91

poczytaj temat o asrockach a Cię przekona ten asrock to dobra plyta

ASROCK ma tylko jedna plyte dobra ta pod s 939, a reszta to kapota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez Matyss91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi