Skocz do zawartości
freelancer

Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Moj komp to vt600p-rz , Sempron 2600+ , radeon 9600 i 512 DDRAM 400MHz (Veritech).

Mam troche kasy akturat na drugie 512 , pytanie brzmi czy wogóle odczuje jakąś różnice przy takim kompie i czy jeśli się zdecyduje to szukac ramu tej smaej firmy czy może być inna ( chodzi o to żeby to stabilnie działało )

Z góry dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że odczujesz różnicę. Jak bardzo, to zależy do czego używasz kompa. Patrząc na kartę graficzną to widzę, że grasz w gry (lub zajmujesz się grafiką, chociaż wtedy to byś miał chyba więcej ramu ;) ). Ktoś tu podawał link do angielskiego arykułu czy potrzeba nam 2 GB ramu. I odpowiedź na końcu brzmiała: "TAK", gdyż w większość nowych topowych gier widać różnicę między 1 GB a 2 GB. A co dopiero jak masz 512 MB. Ja bym się nie zastanawiał, chyba, że używasz kompa do przeglądania netu.

PS. Na drugą część pytań powinieneś znaleźć odp. na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie tyle ważna jest firma co parametry. Szczególnie jeśli chciałbyś puścić RAM w dualu. Sprawdź sobie Everestem jakie masz parametry i poszukaj czegoś podobnego, lub zrobić tak jak ja, sprzedać tą kość i kupić sobie jakiś komplet. Ja polecam niedrogie i dość dobre kości GeIL Value (w niebieskim radiatorze). Mnie się kręcą na 433MHz przy 2.5-3-3-6 1T, a kupując takie 2 na osobnych aukcjach za 1GB wydasz ok 270zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi