Skocz do zawartości
_Paulo_

Co Kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem poniewaz nie mam zbytnio duzo pieniedzy a chcialbym wymienic pare czesci w kompie :) Otoz chcialbym wymienic, plyte, procka,pamiec i dysk. Niestety kasy tez nie mam za duzo bo cos okolo 1000 zl. Chcialbym taki zestawik zeby ladnie sie krecil, mial dobry i pojemny dysk (najlepiej WD) dobra plyte do krecenia noi wydajny, stabilny i co najwazniejsze tani procek. Komp bedzie uzywany glownie do filmow, muzyki, netu, sciagania roznych rzeczy. Z gory dzieki za rady i Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, grafike potrzebowalbym na agp bo mam geforca 2 mx 400 32mb, dysk twardy mam 20 samsunga (czasami nie kryje go bios i traci oborty jak cos robie w windowsie) dzwiekowka to sound blaster audio pci 128, nagrywarka dvd lg 4137b, dvd lg, 3x. 128mb, zasilacz 350w no-name. Pozdrawiam i licze na jakies rady ;)

Edytowane przez Cygan21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, bardziej rozwojowe. Ale jak juz napisalem na samej gorze :P Ja nie grywam za czesto na kompie, a jakbym zlozyl kompa na sockecie 754 to zaoszczedzilbym troche kaski na ps3 bo slyszalem ze niebawem ma byc premiera. Takze nie wiem czy bylby sens kupowania pc, na socket 939, chyba ze strace duzo na wydajnosci przez 754. Jak myslisz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super. A co powiedzialbys o takim zestawie?

AMD Sempron 2800+ - 290zł

Gigabyte K8NS rev 1.1 - 220zł

Kingston 512mb 400 mhz DDR stand. 150zł

WD Caviar 160 gb SATA-II?290zł

Razem : 960

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wiem :) Ale jak tu kolega Gwynbleidd napisal to nie ma az tak duzej roznicy pomiedzy s.939 a 754. A masz moze jakies stronki z testami tego semprona na socket 754?Bo na 939 juz czytalem na egieldzie :) Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wiem, ale jak dla mnie jedna kosc 512 starczy, wiem bo kumpel tez ma podobny sprzed i tez nie ma duala a komp mu chodzi super. Czytalem temat o tej plycie K8NS i nie dowiedzialem sie za dobrych rzeczy o niej. Czy ta plytka faktycznie jest taka beznadziejna jak o niej pisza?Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi