Skocz do zawartości
Kml

Opera i IE

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zainstalowałem opere6.50 i ustawiona jest na przeglądarke domyślną a jednak kiedy ktoś przyśle mi linka na na gg i klikne to otwiera sie IE wrrrr jak to zrobić aby zawsze otwierała sie opera?? i jeszcze jedno pomógł by mi ktoś z tą reklamą w operze :lol: bo nie moge sie z nią uporać link jakiś albo coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "help" na pasku opery masz opcje "zarejestruj". Tam podajesz kod. Jak jest dobry, to po wszystkim, jak nie, to www.astalavista.com.

W "Plik->preferencje" masz "domyślna przeglądarka", tam wpisujesz, z jakimi typami plików ma być powiązana opera. Zaznacz sobie htm,url i co tam jeszcze chcesz. Odnoścnie nie otwierania z gg to chyba zaznacz w protokołach "http"

A tak nie na temat, to opera jest jednym z niewielu programów, które są warte swojej ceny...jak bym nia był taki biedny:evil:, to bym im zapłacił chętnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO niestety pozaznaczałem wszystkie formaty i nic dalej przy linkach otwiera sie IE wrrrr a na Altawista nie moge nic znaleść :roll:

Wybacz, ale musze Cie zdolowac ;)

okienko w gg, w ktorym pojawiaja sie wiadomosci (i zarazem linki...)

jak i okienko, w ktorym sie pisze jest niczym innym jak Internet Explorerem!! Kazdy program moze sobie skorzystac z tego explorowego okienka (dzieki temu w roznych programach sa wbudowane przegladarki, to nic innego jak "zagniezdzony" IE) i giegie wlasnie tak robi, co jest wg mnie jego najwiekszym bledem... Czyli linki na ktore klikasz w rzeczywisosci klikasz w IE, wiec chocbys nie wiem jak chcial to nie otworza sie one w Operze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO niestety pozaznaczałem wszystkie formaty i nic dalej przy linkach otwiera sie IE wrrrr a na Altawista nie moge nic znaleść :roll:

Wybacz, ale musze Cie zdolowac ;)

okienko w gg, w ktorym pojawiaja sie wiadomosci (i zarazem linki...)

jak i okienko, w ktorym sie pisze jest niczym innym jak Internet Explorerem!! Kazdy program moze sobie skorzystac z tego explorowego okienka (dzieki temu w roznych programach sa wbudowane przegladarki, to nic innego jak "zagniezdzony" IE) i giegie wlasnie tak robi, co jest wg mnie jego najwiekszym bledem... Czyli linki na ktore klikasz w rzeczywisosci klikasz w IE, wiec chocbys nie wiem jak chcial to nie otworza sie one w Operze...

:oops: :oops: :oops: O tym nie pomyślałem... :oops: :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]w-WA7zy-TxH6b-jM8Sr-kQ67P-U6b7F   

w-sWcmF-fcspf-X4eJU-rRfbf-W4TLW

Miło, że pomagasz innym userom i wogóle, ale było ogłoszenie, z treścią któego w pełni się zgadzam, aby nie zamieszczeć na ŻADNYM forum seriali, bo przez to Tweak może mnieć kłopoty. Takie rzeczy na priv.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi