Skocz do zawartości
Gość tagon

Venic 3000+ (1.8) Na 2960 Mhz Joz A Bedzie Wiecej

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam plyte Dfi lan party UT NF4 ULTRA -D i procek Venice 3000+ (s.939) w nominale (1.osiem) jest teraz podkrecony na 2960 zeczywistej to znaczy mam mnoznik max 9.0 i dzielnik HTT 329 tylo jest maly problem uzyskalem to na chlodzieniu boxowym i na seryjnym na cipsecie chlodzieniu procek chodzi w temperatuze od 25 stopni ale 4600 musi zasowac wentyl bez ustanku w biosie zkrecilem temperature maxymalnej wydajnosci na 25 i podkrecilem obroty ile moglem wentyla co do cipsetu to chodzi od 38 stopni wentyl zasowa na maxa od 25 stopni na max obrotow 7600 ale to joz jest huragan i tu sie problem robi straszny co zapodac zamiast seryjnego chlodziwa jezeli szyna pci-e i karta graf tak trafia ze jest kilka milimetrow nad wentylem... Prosze o podanie propozycji co do chlodziwa na procka i na cipset i jakies progi do sterowania i sledzenia temperatury i sterowania obrotami wentyli w kompie

Edytowane przez tagon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

masz selekta E3, E6 czy byle jaki proc ci tyle na boxie robi ? Zrobiłeś spi czy coś ?

Na procka Scythe Ninja, na chipset niebieski zalman ale konieczny będzie jakiś nawiew i rozchylenie finów. Program do kontroli to Smart Guardian - masz go na płycie od DFI. Ustawiasz raz, wyłączasz, i masz spokój.

jakiś troll i faker, najpierw zachowywał się jak schizofrenik na gg a potem mi dał bloka jak poprosiłem go o zrobienie spi na tym jego cudownym E6.

Edytowane przez maciekkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewno moj pos co do pisowni zostal skrytykowany ale nie wymowy. lacina hamska podworkowa a tako sie posluzyles wiec to co chciales zobaczyles i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...