Gość tagon Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Posiadam plyte Dfi lan party UT NF4 ULTRA -D i procek Venice 3000+ (s.939) w nominale (1.osiem) jest teraz podkrecony na 2960 zeczywistej to znaczy mam mnoznik max 9.0 i dzielnik HTT 329 tylo jest maly problem uzyskalem to na chlodzieniu boxowym i na seryjnym na cipsecie chlodzieniu procek chodzi w temperatuze od 25 stopni ale 4600 musi zasowac wentyl bez ustanku w biosie zkrecilem temperature maxymalnej wydajnosci na 25 i podkrecilem obroty ile moglem wentyla co do cipsetu to chodzi od 38 stopni wentyl zasowa na maxa od 25 stopni na max obrotow 7600 ale to joz jest huragan i tu sie problem robi straszny co zapodac zamiast seryjnego chlodziwa jezeli szyna pci-e i karta graf tak trafia ze jest kilka milimetrow nad wentylem... Prosze o podanie propozycji co do chlodziwa na procka i na cipset i jakies progi do sterowania i sledzenia temperatury i sterowania obrotami wentyli w kompie Edytowane 11 Marca 2006 przez tagon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) masz selekta E3, E6 czy byle jaki proc ci tyle na boxie robi ? Zrobiłeś spi czy coś ? Na procka Scythe Ninja, na chipset niebieski zalman ale konieczny będzie jakiś nawiew i rozchylenie finów. Program do kontroli to Smart Guardian - masz go na płycie od DFI. Ustawiasz raz, wyłączasz, i masz spokój. jakiś troll i faker, najpierw zachowywał się jak schizofrenik na gg a potem mi dał bloka jak poprosiłem go o zrobienie spi na tym jego cudownym E6. Edytowane 11 Marca 2006 przez maciekkk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tagon Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Pewno moj pos co do pisowni zostal skrytykowany ale nie wymowy. lacina hamska podworkowa a tako sie posluzyles wiec to co chciales zobaczyles i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 AMD Venice 3000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...