Dipol Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam, zamierzam zakupić pamiątki Kingmaxa zestaw Dual 2gb ( 2x1024MB). Zastanawiają mnie dwie sprawy po pierwsze w hurtowniach czy na allegro ( przykład : http://www.allegro.pl/item90738250_super_c...l_warszawa.html ). Podawane jest wszędzie CL 2.5 natomiast na stronie producent informuje że dostępnę są jedynie kostki CL 3.0 Zastanawiające ale może nie najważniejsze.. Posiada ktoś z was te kostki jak się sprawują? To na czym mi zalezy to częstotliwość w granicach 230 mhz przy niskich timingach w dualu przy 1T. Platforme mam jak widać w podpisie więc duże częstotliwości nie są narazie ważne, płyta i tak więcej nie wyciągnie. Będe wdzięczny za jakąkolwiek informacje o tym przy jakich timingach/częstotliwościach mogą pracować te pamięci. Dodam tylko że pamięci te moge mieć nowe z wieczystą gwarancją realizowaną na miejscu za 610 zł, więc chyba nic lepszego w podobnej cenie nie znajde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dipol Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Widać że niski segment pakietów Dual 2gb (2x1024) nie istnieje. Nikt nie ma pojęcia o kościach poniżej 850 zł :( Co do tych pamięci powyżej to znalazlem że jednak faktyczni chodzą przy ustawieniach 2.5-4-4-8 do czestotliwości gdzieś 250 mhz, ale wyczytałem to na rosyjskim forum więc może coś pokręciłem. Jeszcze co do samych kostek to przypuszczam że są to pamięci na kościach Hynix D43 ( takie są przynajmniej na zdjęciu w przypadku pojedyńczych 1 gb kości, dual pewnie będzie to samo). Chyba zaryzukuje i kupie w ciemno, jeżeli nikt nie ma o nich zielonego pojęcia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Widać że niski segment pakietów Dual 2gb (2x1024) nie istnieje. Nikt nie ma pojęcia o kościach poniżej 850 zł :( Co do tych pamięci powyżej to znalazlem że jednak faktyczni chodzą przy ustawieniach 2.5-4-4-8 do czestotliwości gdzieś 250 mhz, ale wyczytałem to na rosyjskim forum więc może coś pokręciłem. Jeszcze co do samych kostek to przypuszczam że są to pamięci na kościach Hynix D43 ( takie są przynajmniej na zdjęciu w przypadku pojedyńczych 1 gb kości, dual pewnie będzie to samo). Chyba zaryzukuje i kupie w ciemno, jeżeli nikt nie ma o nich zielonego pojęcia :/ Kup lepiej cos na samsungach uccc - przeciez to ta sama cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...