Skocz do zawartości
Dipol

2x1024 Kingmax Cl2.5 Dual

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam zakupić pamiątki Kingmaxa zestaw Dual 2gb ( 2x1024MB).

Zastanawiają mnie dwie sprawy po pierwsze w hurtowniach czy na allegro ( przykład : http://www.allegro.pl/item90738250_super_c...l_warszawa.html ). Podawane jest wszędzie CL 2.5 natomiast na stronie producent informuje że dostępnę są jedynie kostki CL 3.0

Zastanawiające ale może nie najważniejsze..

Posiada ktoś z was te kostki jak się sprawują?

To na czym mi zalezy to częstotliwość w granicach 230 mhz przy niskich timingach w dualu przy 1T.

Platforme mam jak widać w podpisie więc duże częstotliwości nie są narazie ważne, płyta i tak więcej nie wyciągnie.

Będe wdzięczny za jakąkolwiek informacje o tym przy jakich timingach/częstotliwościach mogą pracować te pamięci.

Dodam tylko że pamięci te moge mieć nowe z wieczystą gwarancją realizowaną na miejscu za 610 zł, więc chyba nic lepszego w podobnej cenie nie znajde...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać że niski segment pakietów Dual 2gb (2x1024) nie istnieje. Nikt nie ma pojęcia o kościach poniżej 850 zł :(

Co do tych pamięci powyżej to znalazlem że jednak faktyczni chodzą przy ustawieniach 2.5-4-4-8 do czestotliwości gdzieś 250 mhz, ale wyczytałem to na rosyjskim forum więc może coś pokręciłem.

Jeszcze co do samych kostek to przypuszczam że są to pamięci na kościach Hynix D43 ( takie są przynajmniej na zdjęciu w przypadku pojedyńczych 1 gb kości, dual pewnie będzie to samo).

Chyba zaryzukuje i kupie w ciemno, jeżeli nikt nie ma o nich zielonego pojęcia :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać że niski segment pakietów Dual 2gb (2x1024) nie istnieje. Nikt nie ma pojęcia o kościach poniżej 850 zł :(

Co do tych pamięci powyżej to znalazlem że jednak faktyczni chodzą przy ustawieniach 2.5-4-4-8 do czestotliwości gdzieś 250 mhz, ale wyczytałem to na rosyjskim forum więc może coś pokręciłem.

Jeszcze co do samych kostek to przypuszczam że są to pamięci na kościach Hynix D43 ( takie są przynajmniej na zdjęciu w przypadku pojedyńczych 1 gb kości, dual pewnie będzie to samo).

Chyba zaryzukuje i kupie w ciemno, jeżeli nikt nie ma o nich zielonego pojęcia :/

Kup lepiej cos na samsungach uccc - przeciez to ta sama cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi