Skocz do zawartości
wilczek

Maly problem z Apache

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie dzisiaj postanowilem pobawic sie w zalozenie jakiegos prostego serwerka no i adlo na Apache, zainstalowalem se do tego PHP i MySQL i wszystko by bylo dobrze gdyby nie to ze stronki na nim umieszczone moge przegladac tylko ja :(

wystarczy ze ktos inny z neta chce cos sciagnac to pisze ze strona nie moze zostac odnaleziona :cry:

robilem to pierwszy raz wiec pewnie pominolem cos waznego w konfiguracji ale co ??

wszystko ladnie dziala ale tylko na moim kompie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze musi wpisywac http://xxx.xxx.xxx.xxx ale to nie dziala :(

czytalem rzeczy z tej stronki ale wszystko wskazuje na to ze dobrze skonfigurowalem serwer.

podejrzewam ze moze ten wbudowany ala firewall z XP moze blokowac port 80 wiec zaraz to sprawdze.

Czy wiecie moze czy ta opcje "Chron moj komputer i siec ..."

faktycznie blokuje ten port ??

bo teraz nie mam mozliwosci sprawdzenia czy to dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz w ogole staly IP ?? :P Bo jak ni masz to nikt spoza sieci lokalnej (jesli masz) nie polaczy sie z toba. Heh to glupi powod ale jesli nie napisales niczego bardziej szczegolowego to i my musimy zgadywac !! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi