Skocz do zawartości
Pitterekk1

Podkręcenie Gf4 Mx 4000

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nieszcześliwym posiadaczem największego badziewia w historii... gf4 mx 4000, ta grafika jest okropna.... nie ma wygładzania krawędzi ani nic.. dobra da sie zmiesc.. i tp. już sie przyzwyczaiłem, ale chce toprzyśpieszyć jakoś, teraz wogóle sie nie grzeje - jest tylko złoty duży radiator na niej, nic po za tym. myśle że można to jakoś podkręcić.

program aIDA 32 pokazuje co i jak :

Właściwości procesora graficznego

Karta wideo nVIDIA GeForce4 MX 4000

Nazwa kodowa procesora graficznego NV18B

Urządzenie PCI 10DE / 0185

Liczba tranzystorów 29 milion(ów)

Technologia wykonania 0.15u

Typ magistrali AGP

Rozmiar pamięci 128 MB

Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz

Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 350 MHz

Liczba potoków pikseli 2

Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 2

Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków Nie obsługiwane

Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v0.5)

Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v7.0

Pixel Fillrate 500 MPikseli/sek

Texel Fillrate 1000 MTekseli/sek

Właściwości magistrali pamięci

Typ magistrali DDR

Szerokość magistrali 64-bitowy(a)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 165 MHz (DDR)

Efektywna częstotliwość taktowania 331 MHz

Przepustowość 2648 MB/sek

jedyne co pomogło to wgranie force ware... czy jak sie to nazywa tam - lepiej wszystko chodzi, ale chce jeszcze przyśpieszyć, prosze, pomóżcie, napiszcie Czym i mniej wiecej ILE i czy przyniesie to jakiekolwiek efekty ? (nawet nie duże.. lepsze nie duże jak wcale ! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, na tym 'zabytku' całkiem komfortowo gram w counter-strike'a : source'a na rozdziałce 800x600 i detale medium, tak samo w gta san andreas. Można jeszcze sobie pograć na tej karcie, oczywiście nie w te najnowsze gry i nie na najwyższych detalach.

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem dobrze że detale na dx 7 nie ma pixel shadera i tp, ja mam bujna wyobraxnie i moge sobie wiele rzeczy wyobrazić..

Quake 4 chodzi na minimum bardzo ładnie, tak samo jest z san andreas, nfs most wanted...

pojutrze zobacze jak doom 3 chodzi, ale nie oczekuje że odpali, zakupie za 3 miechy gdzies coś naprawde poządnego.. typu radeonek 9800.. lub coś lepszego nawet

i nie mówcie że to zabytek bo ja na tym jakoś żyje.. takie warunki :( a overclocking jest po to żeby bez wydawania kasy przyśpieszyć karte.. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi