Pitterekk1 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Jestem nieszcześliwym posiadaczem największego badziewia w historii... gf4 mx 4000, ta grafika jest okropna.... nie ma wygładzania krawędzi ani nic.. dobra da sie zmiesc.. i tp. już sie przyzwyczaiłem, ale chce toprzyśpieszyć jakoś, teraz wogóle sie nie grzeje - jest tylko złoty duży radiator na niej, nic po za tym. myśle że można to jakoś podkręcić. program aIDA 32 pokazuje co i jak : Właściwości procesora graficznego Karta wideo nVIDIA GeForce4 MX 4000 Nazwa kodowa procesora graficznego NV18B Urządzenie PCI 10DE / 0185 Liczba tranzystorów 29 milion(ów) Technologia wykonania 0.15u Typ magistrali AGP Rozmiar pamięci 128 MB Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 350 MHz Liczba potoków pikseli 2 Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 2 Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków Nie obsługiwane Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v0.5) Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v7.0 Pixel Fillrate 500 MPikseli/sek Texel Fillrate 1000 MTekseli/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 165 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 331 MHz Przepustowość 2648 MB/sek jedyne co pomogło to wgranie force ware... czy jak sie to nazywa tam - lepiej wszystko chodzi, ale chce jeszcze przyśpieszyć, prosze, pomóżcie, napiszcie Czym i mniej wiecej ILE i czy przyniesie to jakiekolwiek efekty ? (nawet nie duże.. lepsze nie duże jak wcale ! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Spis tematow w dziale FAQ Geforce Mx440 Podkrecanie Mamy taka zasade. Przed zakladaniem warto samemu poszukac odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 nie ma sensu tego podkrecac.. to jest w tej chwili karta grafiki tylko w do worda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) No nie wiem, na tym 'zabytku' całkiem komfortowo gram w counter-strike'a : source'a na rozdziałce 800x600 i detale medium, tak samo w gta san andreas. Można jeszcze sobie pograć na tej karcie, oczywiście nie w te najnowsze gry i nie na najwyższych detalach. Edytowane 14 Marca 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Cieszac sie detalam dx7. O tym zapomniales dodac [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitterekk1 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 tak wiem dobrze że detale na dx 7 nie ma pixel shadera i tp, ja mam bujna wyobraxnie i moge sobie wiele rzeczy wyobrazić.. Quake 4 chodzi na minimum bardzo ładnie, tak samo jest z san andreas, nfs most wanted... pojutrze zobacze jak doom 3 chodzi, ale nie oczekuje że odpali, zakupie za 3 miechy gdzies coś naprawde poządnego.. typu radeonek 9800.. lub coś lepszego nawet i nie mówcie że to zabytek bo ja na tym jakoś żyje.. takie warunki :( a overclocking jest po to żeby bez wydawania kasy przyśpieszyć karte.. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Drobna sugestia z mojej strony - warto wpierw zastanowic sie nad calym konfigiem a nie liczyc ze grafika bedzie lekiem na wszystko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...