Skocz do zawartości
turkuć

Modernizacja, BARDZO prosze o porade !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o zakup płyty głownej, procesora i pamięci plus niezbedne akcesoria.

Na calość mam 1400 zl

Oto moj przyszłotygodniowy zakup w sklep.barwkomp.pl :

Thermaltake VOLCANO 9 - 114

Asus A7V8X Lan SATA - 607

Arctic Silver III - 37

Thermaltake COPPER SHIM XP - 18

1800+ 13 u oem - jakies 340 - w planie @ 2000 +

DDR-SDRAM 256MB PC-333 ELIXIER - 271

plus moj staru Hercules Prophet Radeon 8500 LE 64 MB i dysk Seagate 17 GB

Calosc : 1387

Prosze o porade, co zmienic a co ma zostac. Z gory informuje ze w nastepnym miesiacu mam w palanie zakup kolejnej pamieci DDR-SDRAM 256MB PC-333 ELIXIER. Z dyskiem jeszcze sie wtrzymam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na calość mam 1400 zl

Arctic Silver III - 37

1800+  13 u oem - jakies 340 - w planie @ 2000 +

Prosze o porade, co zmienic a co ma zostac. Z gory informuje ze w nastepnym miesiacu mam w palanie zakup kolejnej pamieci DDR-SDRAM 256MB PC-333 ELIXIER. Z dyskiem jeszcze sie wtrzymam.

Thermaltake VOLCANO 7+ - 130

Arctic Silver III - 35 ! Za tyle widzialem na gieldzie Elektronicznej - oryginalnie zapakowana

Thermaltake COPPER SHIM XP - 15 ! Wiecej sie nie oplaca dac

1700+ 13 u oem - 270

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na calość mam 1400 zl

Arctic Silver III - 37

1800+  13 u oem - jakies 340 - w planie @ 2000 +

Thermaltake VOLCANO 7+ - 130

Arctic Silver III - 35 ! Za tyle widzialem na gieldzie Elektronicznej - oryginalnie zapakowana

Thermaltake COPPER SHIM XP - 15 ! Wiecej sie nie oplaca dac

1700+ 13 u oem - 270

No i EPoX 8rda za 500zł. chyba że Ci tak zalezy na lanie u sata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, mam bardzo ważne (dla mnie) pytanko. Czy Ten EPoX 8rda/ EPoX 8rda+ nie będzie robił jakiś jaj z kartami firmy ATi?? Mam to co niżej i chce sobie zakupić płytę + Ram. Zastanawiałem się nad ASUS 'em A7V8X(na Via400), ale przez Was strasznie spodobał mi się ten EPoX(głównie przez DualDDR). Z góry Bardzo dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, mam bardzo ważne (dla mnie) pytanko. Czy Ten  EPoX 8rda/ EPoX 8rda+ nie będzie robił jakiś jaj z kartami firmy ATi?? Mam to co niżej i chce sobie zakupić płytę + Ram. Zastanawiałem się nad ASUS 'em A7V8X(na Via400), ale przez Was strasznie spodobał mi się ten EPoX(głównie przez DualDDR). Z góry Bardzo dziękuje za odpowiedź.

Zadnych bluzgow z ATI nie bedzie. Bylo juz o to pytanko. SZUKAJ

To mowilem ja SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, mam bardzo ważne (dla mnie) pytanko. Czy Ten  EPoX 8rda/ EPoX 8rda+ nie będzie robił jakiś jaj z kartami firmy ATi?? Mam to co niżej i chce sobie zakupić płytę + Ram. Zastanawiałem się nad ASUS 'em A7V8X(na Via400), ale przez Was strasznie spodobał mi się ten EPoX(głównie przez DualDDR). Z góry Bardzo dziękuje za odpowiedź.

Zadnych bluzgow z ATI nie bedzie. Bylo juz o to pytanko. SZUKAJ

To mowilem ja SpiderMAN

HOWK

POTWIERDZAM-ZADNYCH BLUZGÓW NIE BĘDZIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za utwierdzenie w fakcie, że jest to dla mnie najlepsza płyta :). SpiderMan, nie wiesz gdzie ją można nabyć w Krakowie?? Patrzyłem do najnowszej elektro-giełdy, ale nie mogę znaleźć.

PS. Właśnie przeczytałem artykół (TU) i znowu mam mentlik w głowie. Sam już nie wiem. Wkońcu będe miał tylko jedną kostkę DDR(a z tego cio tam widze, to tam na fsb 133 Dual DDR przerywa z KT400, a cio dopiero Single DDR).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za utwierdzenie w fakcie, że jest to dla mnie najlepsza płyta :). SpiderMan, nie wiesz gdzie ją można nabyć w Krakowie?? Patrzyłem do najnowszej elektro-giełdy, ale nie mogę znaleźć.

PS. Właśnie przeczytałem artykół (TU) i znowu mam mentlik w głowie. Sam już nie wiem. Wkońcu będe miał tylko jedną kostkę DDR(a z tego cio tam widze, to tam na fsb 133 Dual DDR przerywa z KT400, a cio dopiero Single DDR).

ASUSa A7N8X?

Musisz poszukac. Moze DEKANEX, albo PCPROJEKT, albo zapytaj w OVERze na dlugiej, moze by CI sciagneli na zamowienie tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszy?! 8O polemizowalbym z asusem wygrywa tylko na opcji top performance ustaw na asusie agressive timings i podkrec troche proca... no i GB ma bardziej ograniczone mozliwosci o/c!! 

pozdrav

Lagier

A ja stawiam na GB. Ma niczego sobie opcje OC i świetną wydajność - IMO wyżsżą od ASUS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...