Skocz do zawartości
pcmax

Wc By Pcmax

Rekomendowane odpowiedzi

hardcore na poduszce :lol: tak wentyl póki co mam położony, normalnie gdy złożę kompa do kupy to wsadze jakis kijek w miejsce gdzie jest śruba i na tym zamontuję wentylka :wink:

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poduszka dobra rzecz:)

a o wyladowania elektrostatycznych nei ma mowy bo nie wiem czy wiecie ale laminat jkest warstwa izolacyjna

a wracajac do mosfetow to wiatrak w sumie dobra rzecz by byla a radiatorow nie kupie narazie bo kasy nie mam! a co do blockzow wodnych to tym bardziejnie mam kasy i troskze uciazliwy montaz by byl co nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam malutki proble a mianowicie:

gdy mialem chldozenie powietrzem tzn thermaltake beetle to spokojnie na proca dawalaem napoiecie 1,55V i chodil bez zarzutow tzn nie caly czas tylko do testow bo w codzien to niepotrzebne a przy obecnym chlodzeniu WC to jak w biosie ustawie taka wartos to kom sie wylacza nawet do biosu nei zdaze wejsc i jzu sie wylaczy, a na nominalnym napeicie loozik wiec nie wiem o co chodzi

dodam, ze ustawilem 1,55V i jescze nie zmienialem taktowan czyli sa w normie 1800 a na tym chlodzonku jzu brykalem 2700 a temperaturki nie powiem bo czujniki sa jebniete, ale podejzewam ze znacznie lepiej chlodzi! a o do wc to osoba od ktorej kupilem proca to rowneiz miala wc i brykala bez problemow na 2,9ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam malutki proble a mianowicie:

gdy mialem chldozenie powietrzem tzn thermaltake beetle to spokojnie na proca dawalaem napoiecie 1,55V i chodil bez zarzutow tzn nie caly czas tylko do testow bo w codzien to niepotrzebne a przy obecnym chlodzeniu WC to jak w biosie ustawie taka wartos to kom sie wylacza nawet do biosu nei zdaze wejsc i jzu sie wylaczy, a na nominalnym napeicie loozik wiec nie wiem o co chodzi

dodam, ze ustawilem 1,55V i jescze nie zmienialem taktowan czyli sa w normie 1800 a na tym chlodzonku jzu brykalem 2700 a temperaturki nie powiem bo czujniki sa jebniete, ale podejzewam ze znacznie lepiej chlodzi! a o do wc to osoba od ktorej kupilem proca to rowneiz miala wc i brykala bez problemow na 2,9ghz

Może zły docisk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pcmax nie martw sie o napiecia, ja swojego A64 puszczalem 3ghz@1,9v przy wyzszym vcore juz freezy byly. spokojnie mozesz latac na WC z 1,7v i nic sie nie stanie a widze ze procka masz fajnego do o/c :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa miesiące temu zamontowałem nową (większą chłodnicę), nowe węże, blok CPU, pojemniczek na wodę (już nie persil, ale dalej w branży).

Efekt wizualny może nie jest cudowny, gdyż taki nie miał być. Najważniejsze jest chłodzenie (temperatura). Niebawem pobawię się z GPU. Planuję również polakierować chłodnicę (w lakierni samochodowej)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Powyginane finy są efektem wywołanym bardziej przez aparat. W rzeczywistości nie są tak wygięte z resztą później wszystkie prostowałem.

Szkoda, ze nie mam zdjęć z czyszczenia chłodnicy (latem), gdzie trzy strumienie wody leciały pionowo w górę na wysokość ponad 10 metrów. Niesamowita zabawa była z szorowaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę podziwiam pięknie ułożone kable :D

A reszta? No nie wiem... wygląda strasznie obleśnie. Rozumiem że wyglad się nie liczy, ale jednak jakieś podstawy estetyki imo powinny być zachowane ;) No ale jeśli jest wydajnie... Jeśli to pomalujesz, dasz jakiś ładny wąż, przyzwoite opaski zaciskowe i jakiś ludzki pojemnik na wodę to może być ciekawie :)

Edytowane przez qrvich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz był podłączony przed zrobieniem zdjęcia (byłem u kumpla z nim). Brak wizji zrobienia czegoś ciekawego teraz (jeżeli chodzi o estetykę). Jeżeli chodzi o efektywność to nie mam zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock: :shock: :shock: Sprzedaj te diy na vifce i Peerless'ie a zakupisz sobie porządny zestawik LC :wub: :olleyes: nawet dwa może :eek: Za LC Cię nie pochwalę, ale za DIY na pewno :oops:

Edytowane przez Padi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi