Skocz do zawartości
qiubick

300w L&c I Gf 4200 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz pierwszy Szanownych Forumowiczów!

Do tej pory nie przywiązywałem wiekszej uwagi do zasilania komputera ale niedawno pewna sytuacja wymusila na mnie zainteresowanie tymi kwestiami.

mam w/w zasilacz (w tamtym roku brat kupil wspomnianego L&C za 50 zl - wiem wiem, dopiero teraz sie dowiaduję jaki to szajs) na konfigu:

AMD Athlon 1700+

MSI KT333 Ultra

512 MB DDR

GF2 64 MB GTS

40 BG Seagate 7200

CDRW

i do tej pory wszystko bylo ok, nie bawilem sie w overlocking, problem nastapil przy wymianie karty graficznej: czy to mozliwe ze po zamianie gf2 na gf 4200 Ti (8x 128 MB) zaczął się przepalac zasilacz (czuć swąd spalenizny wydobywający się spod wiatraczka zasilacza)? Gdy usadowiłem z powrotem gf2 sytuacja wraca do normy - zapach znika.

Czy to już najwyższa pora na wumianę zasilki (myślałem o Taganie 330 UO1)?

A może to coś z gf ti4200 nie tak, choć ładnie się kręci, cicho i bezzapachowo:)?

Mogę spróbować podejrzeć napięcia w biosie z podłączonym gf4200 ale boję się czy mi całkiem konfigu nie spali:/ Obcenie na aida32 prezentują się w normie, jedynie +3.3 V oscyluje w okolicy 3.15-3.20. chyba ok?

Dzieki z góry za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi