Skocz do zawartości
MZiobro

Bx Master+tualatin System Wiesza Sie.....

Rekomendowane odpowiedzi

zakupilem ostatnio bx mastera ktory pracuje ze zmodowana przejsciowka ms6905 z tualatinem 1000 wszystko po wlaczeniu kompa niby jest ok procek startuje da sie podkrecic itp kiedy instaluje system win xp lub win 98 inst.tez przebiega prawidlowo jednak po zainstalowaniu kiedy startuje juz win wiesza sie i koniec.....moj win jest ok poniewaz mam drugiego kompa i jest wszysto ok nie wiem gdze lezy tego przyczyna??bios jest na ustawiniach defaultowych...pamieci mam nec,a...jesli ktos wie co ustawic lub przestawic i zn ta plyte Prosze o pomoc!!!

ms6905 jest z regulacja napiecia wiec nie ruszalem nozek na procku...wczesniej sprawdzalem na stand.napieciu czyli 1,45 teraz zmenilem na 1,55 i tez sie wiesza a chlodzenie jest ok....

Edytowane przez MZiobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie dałeś napięcie? Zrobiłes tą wersję moda która ustawia na VID 1.65 "na wszelki wypadek", czy zostawiłeś te nóżki w spokoju i ustawiłeś poprawne napięcie (to jest ta przejsćiówka z regulatorem?) ?

No bo jesli masz większe napiecie niż nominalne dla tego tulipana, to może masz za słabe chłodzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...