Skocz do zawartości
siwyyy

Tanie Ciche Wentyle 92mm

Rekomendowane odpowiedzi

to powodzenia w znalezieniu takiego :)

warto zaplacic 34 pln za fandera, nieslyszalny i trwaly... praktycznie bezkonkurencyjny:)

edit:

@Bobslej po opiniach wiem, ze ten zalman nie jest nieslyszalny ;) 1600 rpm bezglosny? good night and good luck :> Fander jest bezglosny przy 900 :) i ma swietne lozysko. I warto doplacic do niego te 14 pln od planowanej kwoty. Naprawde. War-to :)

btw 92mm nieslyszalne na 7v? znajdz mi jakies :> bo ja znam tylko (niby) nieslyszalne na 5v :)

@thebill kazdy bezglosny na 900? To pusc inny na 900 zeby mialy podobna wydajnosc, i zeby nie bylo slychac lozyska :>

Edytowane przez fuzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest +/- taki wiatraczek- Zalman F2 na 12v ma 2600RPM, ale ma rezystorek w komplecie i z nim jest bezgłośny (1600RPM). Cena na allegro bodaj 20zł, może taniej wyrwiesz, jak będziesz brał hurtem to może ci odpuści kilka PLN

http://www.allegro.pl/item90763328__zalman...i_wydajny_.html

http://www.allegro.pl/item90061238_zalman_..._promocja_.html

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest +/- taki wiatraczek- Zalman F2 na 12v

mam takie 2 sztuki są przyzwoite na 5V pracują bardzo cicho. Obroty jakieś 1400RPM. Ogólnie jestem zadowolony z nich

Fander jest bezglosny przy 900

przy takich obrotach kazdy wentyl jest bezgłośny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupowac zalmanow, szajs jakich malo, lozysko jest cholernie glosne, z rezystorem ciche? smiechu warte, dopiero jak zalozylem potencjometr szum powietrza jest nieslyszalny, 1600rpm to za duzo jak dl 92mm, to nawet za duzo dla 80mm, ale co z tego jak lozysko tragiczne

czy mial ktos glacialtechy? kosztuja 25pln i sa na jakims nowym rodzaju lozyska? 80mm i 120mm sa swietne, cichutkie, nic nie tyka, na 10V wzglednie nieslyszalne, zakup bardziej oplacalny niz fander

Edytowane przez cmsydney

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lozysko jest cholernie glosne

no fakt mimo iz jestem fanem zalmana to musze przyznać ze łożyska w wentylach f1 i f2 sa kiepskie. Na max obrotach wentyl jest okropnie głosny (wręcz nie do zniesienia) ale skcecony na 5V daje rade zwłaszcza za te pieniadze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt mimo iz jestem fanem zalmana to musze przyznać ze łożyska w wentylach f1 i f2 sa kiepskie. Na max obrotach wentyl jest okropnie głosny (wręcz nie do zniesienia) ale skcecony na 5V daje rade zwłaszcza za te pieniadze

nie, niewazne jak go skrecisz lozysko bedzie slyszalne, malo powiedziane, cholernie glosne, wydaje swiszczacy dzwiek chorernie wkurzajacy, za te pieniadze nie warto, nawet 5pln bym nie dal za tego wentyla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi