michalak Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Czy warto kupić ten cooler? Czy jest lepszy od standartowego box coolera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Na P4 to nie ma znaczenia, bo nawet z Volcano 7+ nie osiągniesz wiele wiecej niż na Box'owym. Jak masz kase to bierz, przynajmniej fajnie wygląda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Na P4 to nie ma znaczenia, bo nawet z Volcano 7+ nie osiągniesz wiele wiecej niż na Box'owym. Jak masz kase to bierz, przynajmniej fajnie wygląda... Mówisz poważnie czy sobie jaja robisz? Przy podkręcaniu 1.8A na boxowym coolerze do 2.4 przy 1.6v temp. wynosiła ~50*C co nie wróży zbyt dobrze żywotności procka przy większym O/C. A ten 1.4 co ma michalak to jest na dodatek 0.18um więc wydziela jeszcze więcej ciepła. Boxowy cooler jest bardzo cichy, a co za tym idzie niestety mało wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Na Tweaku jest test roznych coolerow do p4 http://www.tweak.pl/artykul/coolery_s478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Na P4 to nie ma znaczenia, bo nawet z Volcano 7+ nie osiągniesz wiele wiecej niż na Box'owym. Jak masz kase to bierz, przynajmniej fajnie wygląda... Mówisz poważnie czy sobie jaja robisz? Przy podkręcaniu 1.8A na boxowym coolerze do 2.4 przy 1.6v temp. wynosiła ~50*C co nie wróży zbyt dobrze żywotności procka przy większym O/C. A ten 1.4 co ma michalak to jest na dodatek 0.18um więc wydziela jeszcze więcej ciepła. Boxowy cooler jest bardzo cichy, a co za tym idzie niestety mało wydajny. Nie do końca jest to tak (w każdym razie u mnie - co zaczyna mnie wnerwiać :? ). Na BOXowym miałem 44 stopnie (w spoczynku :!: ) a na Volcano 7+ (LOW) - 41 stopni :?: . pominę fakt zamkniętej obudowy (koty grzebią mi w kompie :lol: ) i bliskość kaloryfera, ale róznica jednak niewielka. Dopiero włączenie na HIGH daje 38 stopni, ale trudno wytrzymać hałas. Może starsz P4 jakoś mniej się grzały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Na P4 to nie ma znaczenia, bo nawet z Volcano 7+ nie osiągniesz wiele wiecej niż na Box'owym. Jak masz kase to bierz, przynajmniej fajnie wygląda... Mówisz poważnie czy sobie jaja robisz? Przy podkręcaniu 1.8A na boxowym coolerze do 2.4 przy 1.6v temp. wynosiła ~50*C co nie wróży zbyt dobrze żywotności procka przy większym O/C. Ey bez przesady...ja na swoim boxowym po podkreceniu 1,8@2,4 mialem jedyne 47 stopni (kwestia scislosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 47 stopni ale pewnie nie w stress, rozgrzej proca programikami typu CPU hot tester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...