Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mój dureń max. osiągnął 1230(164*7,5).temperatura procka wtedy nie przekraczała 31 stopni(wieczór i lekki wiaterek z dworu,obudowa oczywiście otwarta).Zastanawiam się czy jak bym założył Wc miałbym szanse dojść do ok.1300.Bo jak nie to wątpliwe wydaje się kupowanie wc.

A jeszcze spróbuję dzisiaj dojść dalej niż 1230.Bo właśnie dostałem z 4maxa arctic silver 3 i coopershima.Może dzięki temu uda mi się zbić temperaturę do ok.28-29 stopni.Bo jak tak to może się uda do 1250 dojść.Moje marzenie na razie to ok.1300,np.9*144(1296).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze spróbuję dzisiaj dojść dalej niż 1230.Bo właśnie dostałem z 4maxa arctic silver 3 i coopershima.Może dzięki temu uda mi się zbić temperaturę do ok.28-29 stopni.Bo jak tak to może się uda do 1250 dojść.Moje marzenie na razie to ok.1300,np.9*144(1296).

Ja 2 tyg temu dostalem ta paste w swoje lapki i mialem nadzieje ze zbije mi ona temp w granicach 4-5 stopni a tu zaledwie 2 no moze czasami 3 stopnie mniej :x takze palcic 40 zlociszy za nia (lacznie z przesylka) to sie chyba nie oplaca :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój D1000 (seria AHHAA) idzie na wodnym na 1266 (133x9,5) przy 1,8 Vcore- na 1333 się budzi (Vcore 1,85) ale się windoza nie ładuje. A magistralą to się nie bawiłem. Mój Abit KG7 nie pozwala puścić go na większym napięciu - bo kot wie co wtedy ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 2 tyg temu dostalem ta paste w swoje lapki i mialem nadzieje ze zbije mi ona temp w granicach 4-5 stopni a tu zaledwie 2 no moze czasami 3 stopnie mniej :x  takze palcic 40 zlociszy za nia (lacznie z przesylka) to sie chyba nie oplaca :?

po pierwsze nie 40 a 30, a koszt przesyłki (5 pln) rozłożył mi siębo zamawiałem jeszcze grila i coopershima xp.

A jeśli spadnie mi o 2-3 topnie to i tak będę bardzo zadowolony

Mój D1000 (seria AHHAA) idzie na wodnym na 1266 (133x9,5) przy 1,8 Vcore- na 1333 się budzi (Vcore 1,85) ale się windoza nie ładuje. A magistralą to się nie bawiłem. Mój Abit KG7 nie pozwala puścić go na większym napięciu - bo kot wie co wtedy ....

Serię mam tą samą.Napięcie u mnie max.1,85.Wstaje wtedy na 1266 ale przylicza zwisa.Więc jak dziś dojdę do 1250,to nawet nie będę wc składał(bez sensu - dla 30 mhz kasę wydawać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo widzę sens tych całych zabiegów. Co z tego ,żę pujdzie ci na 1266 ,może z wc na 1300. Jestem na 100% pewien ,ze za długo byś nie urzywał tej częstotliwości bo komp notorycznie będzie się wieszał ,gdyz procek będzie chodził na granicy możliwości. I w rezultacie odpuścisz mu troche MHz przez co wrócisz to obecnego taktowania , no może bedziesz miał z 30-50 MHz więcej. Takiej różnicy to nie odczyjesz. Żeby cokolwiek poczuć to musi być róznica 100-150 MHz.

Chcesz ,żeby szybciej ci chodziły gry (np. Q3) ? Podnieś fsb ,to wiecej daje niż podkręcanie procka. Podkręć grafike.

Inwestowanie w super wydajne chłodzenie moim zdaniem ma sens jeżeli jest możliwość wyraźnego przyspieszenia pracy procka. Bawienie sie dla 50 MHz mija sie z celem. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...