Skocz do zawartości
koteq

Asus Geforce 6600gt Silencer 256mb

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka chcialem sie o cos zapytac: bo zamierzam sobie kupic karte graficzna Asus GeForce 6600GT silencer 256MB TV-out DVI-out [EN6600GTSilencer/HTD/256] Cena: 669zl. Prosze o porade czy to dobry wybor. Moze ktos z was ma juz ta grafe ?? Jesli tak to chchialbym wiedziec jak sie sprawuje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś takiego prędzej [PCIE] Karta GeForce 6600GT GigaByte 256MB 128b GV-NX66T256DE. W apollo kosztuje 477. Jeśli masz do wydania taką kwotę (670zł) tomożna już kupić coś lepszego, np jakiegoś radeona X800gto, ale zobacz jeszcze co inni zaproponują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz do wydania taką kwotę (670zł) tomożna już kupić coś lepszego, np jakiegoś radeona X800gto.

Zgadzam się całkowicie :) x800gto będzie dużo lepszym wyborem w tej cenie. Na twoim miejscu wziąłbym TEGO Radka z Sapphira :D

TUTAJ masz recenzje/porównanie tej karty do GeForca 6800GS który jednak jest droższy od radka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą grafe w Apollo.pl można mieć za 600zł :wink:

podałem link do pierwszego lepszego sklepu w którym widziałem tą karte :wink:

a to że można ją mieć za 6 stówek to bardzo dobra wiadomość dla założyciela tematu :D

EDIT:

właśnie zajrzałem na apollo.pl i karta którą podałem w poprzednim poście kosztuje tam 754zł :-P

za 598 zł jest z wiatrakiem. wersja ultimate ma radiator z heatpipe więc jej chłodzenie jest bezgłośne tak jak w asusie 6600GT silencer o którym pisze koteq w pierwszym poście :wink:

Edytowane przez Kalin20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde to naprawde nie wiem juz co brac :( mam ochote na tego slincera asusa bo nie wiem czego jakos wole karty z ukladami nvidii, a za ati jakos nie przepadam wiec mam teraz dylemat. A ktora karta bardziej wydajniejsza, ten asus nvidii czy ten X800 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x800 GTO ma 12 potoków jeśli się nie myle, a 6600GT tylko 8. A jak bardzo zależy Ci na bezgłośnym chłodzeniu? Normalne karty z wiatrakiem można miec dużo taniej.

P.S. Te 256MB w tym asusie nie daje dużego wzrostu mocy.

Edytowane przez WestCoach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi