BABEL Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Witam, dzisiaj mój komp zawiesił(zrestartował) się chyba z 40 razy. Wieszał(restartował) się w każdej sytuacji : podczas grania, podczas przeglądania netu, nawet podczas ładowania systemu. Czasami pojawiały się artefakty a czasami zwis(restart) bez uprzedzenia. Wcześniej też zdarzały mi się zwisy(restarty) ale były to 2,3 dziennie - a dzisiaj to już komp przeszedł samego siebie. Czy: 1) to wina za słabego zasilacza? 2) może grafa się przegrzewa(radiatora praktycznie nie da się dotknąć)? - po dość mocnym "odkręceniu" grafy jest trochę lepiej ale i tak podczas grania zwisy(restarty) Jeżeli 1) to proszę doradźcie jaki kupić( wiem już że Fortron - pytanie który model) Jeżeli 2) to jakie nowe chłodzenie polecacie? Konfiguracja kompa taka jak w sygnaturce. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 17 Marca 2006 przez BABEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jezeli radiator parzy to na poczatek zaopatrz sie w wydajniejsze chlodzenie. Jezeli budzet masz skromny to Xc-80 Al raczej wystarczy jezeli wiecej to uderzaj w Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 fortron 350 lub 400 W - każdy występuje na allegro w jednej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...