k2 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Jestem szczesliwym posiadaczej panelu 15.1 w standardze VESA. Myslalem nad zakupem ramiania [full wypas, max konfort pracy] ale.... [zawsze jest jakies ale:(] arm 1 które jest do pietnastek kosztuje 729 :( wiec postanowilem spróbowac samodzelnie zbudowac takie ramie. Konstukcje chce zapozyczyc z typowych lampek biórowych na ramieniach chce do tego uzyc lekkiego aluminium. Oczywiscie Cała konstukcja musi byc o wiele wytrzymalsza niz w lampce. W koncu to ramie bedze trzymalo panel który wazy ok 6kg. Czy ktos wie gdze mozna zakupic materialy do budowy takiego ramienia [chodzi mi głównie o sprężyny, musza byc o wiele mocniejsze zeby wytrzymaly taki ciezar] Lub byc moze ma ktoś inny pomysl jak zrobic takie ramie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No z tym "reszta z rerztą też" w temacie to przesadziłeś. To rzadną miarą nie utrzyma zwykłego CRT, nawet 15" :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No z tym "reszta z rerztą też" w temacie to przesadziłeś. To rzadną miarą nie utrzyma zwykłego CRT, nawet 15" :):):)wiem ze nie utrzyma, ale jest tu sporo modrych głów i moze ktos ma jakis lepszy pomysl. Lecz czuje ze nik mi nie pozne, bede sam kombinowal, jak juz cos "zbuduje" to zarzuce fotami. btw- "reszta z reszta tez" jak ktos sie poczuł urazony to przepraszam, zaraz to skoryguje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 No przecież żartowałęm, nie bocz się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...