Niki-21 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Witam!!! Mam problem, a mianowicie komp mi sie zawiesza raz na grze innym razem na jakimś programie a czasem po prostu. I niebyło by w tym możenic dziwnego gdyby nie to, że potem niechce uruchomić sie wcale :angry: . Zatrzymuje się na logo Pentium 4. Potem włącza sie czasem po 4 min, a czasem po 12 godzinach. Format niepomaga. Oddałam go, wiec do serwisu tam zrobili przywracanie ustawień fabrycznych i pomogło... na 3 tyg. Po tym czasie problem wrócił znowu. Ratujcie, bo niemam już sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niemoge grać, niemoge pracować, nic niemoge :mur: !!! POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) A co to ma do providerow? Podaj temperatury, napiecia zmierzone miernikiem i caly config, cos pomozemy. Teraz to mozna jedynie powiedziec, ze zle przy nim siedzisz i nie trzymasz sie prawa reka za lewe ucho przy wlaczaniu... Edytowane 17 Marca 2006 przez piterus90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Sprawdź jakiej firmy masz zasilacz (o ile komp niezaplombowany) i podaj cały konfig ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazze Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Ja miałem podobny problem, i nie wiem czy ty też będziesz miała podobnie ale jeżeli podkręcasz kompa to może troszke za dużo. Niestety nie napisałaś żadnych danych więc tak: ja podkręciłem procka i ramy i komp zaczął się (bez powodu) :) resetować, a gdy np.skończyłem granie i uruchomiłem kompa ponownie to albo nie chciał zastartować albo bios był jakiś dziwny jak po chińsku. Może to być powód albo masz za słabą zasiłkę co też jest możliwe, spróbuj pokombinować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Założe się, ze to będzie problem biosu, spróbuj wyciagnąć bateryjkę na płycie głównej, zmierz jej napięcie i jak będzie dobre to poczekaj z 10 minut i wsadź ją spowrotem i powinno iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 zgadujmy dalej, ja stwiam na to, że się przegrzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja stawiam na plyte główną albo na zasilacz, mialem podobne problemy. Wywaliło kondensatory w zasiłce i sie resetował w grach. Zasilacz wymieniłem i było dobrze. Nastepny problem sprawiała płyta główna firmy Shuttle... Kupiłem plytke od Gigabyte'a i jest oki :) Napisz konfiguracje kompa (obowiązkowo nazwa płyty głównej i zasilacza, podaj też jego moc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 oddales do serwisu a tam tylko biosa zresetowali ;) dobry serwis :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja mam podobny problem komputer zawiesza (poprostu zamarza obraz i nic nie mogę zrobić tylo reset) się podczas grania w niektóre gry i testach 3dmark. A czasem jak go zresetuje to wczytywanie systemu zakańcza się na zapraszamy i nie chce dalej przejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki-21 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Dzięki wielkie za rady!!!! :) Niestety niemoge roskręcić kompa, bo są plomby :cry: , ale dziś oddałam go do serwisu (znów :angry:) . Z prośbą o wymiane sprzętu jeśli mi go niewymienią (bo za pewnie tego niezrobią) to pewnie w nim pogrzebią (i anóż naprawią) to wtedy napisze i zobaczymy kto typował trafnie :-P . POZDRAWIAM!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Dzięki wielkie za rady!!!! :) Niestety niemoge roskręcić kompa, bo są plomby :cry: , ale dziś oddałam go do serwisu (znów :angry:) . Z prośbą o wymiane sprzętu jeśli mi go niewymienią (bo za pewnie tego niezrobią) to pewnie w nim pogrzebią (i anóż naprawią) to wtedy napisze i zobaczymy kto typował trafnie :-P . POZDRAWIAM!!!!!!!! Ano tak komputer wygląda na zepsuty :lol2: ale skoro masz go na gwarancji to niech wymieniają ja bym obstawiał rypnięte mobo lub hdd :) lub zasilacz .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...