860lacov Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 1) Kiedy włączę tv-out w sterownikach bez zmieniania żadnych innych opcji to przy włączonym filmie w bestplayer zamiast filmu widać tylko czarne okno. W media player classic film odtwarza się normalnie. Dlaczego tak się dzieje? Dodam jeszcze, że występuje taka przypadłość W bestplayer przy standardowych ustawieniach TV-OUT mam czarny ekran + napisy kiedy włączę tryb teatralny to mam normalny obraz, ale napisy nie są wyświetlane. (pierwsza część tego pytania jest bardziej istotna, ale prosze o odpowiedź na obie:) ) 2) Pytanko drugie dotyczy dźwięku MPC. Chodzi mi o to, że bestplayer przy filmach z AC3 korzysta z zainstalowanych kodeków AC3 Filter i jest to ok, MPC natomiast chyba sam sobie coś tam z tym dźwiękiem kombinuje i wydaje mi się, że przynosi to gorsze efekty. Jak ustawic MPC żeby w pełni wykożystać to, że dźwięk w filmie jest 5.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ad.1 - mozliwe, ze w MPC masz ustawiony inny tryb wyswietlania niz Overlay. Zajrzyj do Options->Palyback->Output Ad.2 - zajrzyj do Options->Filters i w kolumnie Transform Filters odznacz odpowiednia opcje, zeby przerzucic dekodowanie na AC3Filter. Ew. jesli chcesz by to MPC dekodowal dzwiek, to w Options->Filters->Audio Decoders upewnij sie, ze masz przy AC3 ustawiona odpowiednia ilosc glosnikow (dla 5.1 opcja "3 Front + 2 Rear" i zaznaczone LFE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Mam ustawione tak: Przy takich ustawieniach chyba powinno być ok, ale niestety nie jest. Mówiąć krótko kiedy odpalam film w bestplayer rozmowy ludzi są słyszane z centralnego głośnika, w MPC natomiast jest ze wszystkich. Ogólnie dałbym sobie spokój z MPC, ale jednak ten program jako jedyne na razie bez problemu wyświetlał mi film z napisami na TV Edit Znalazłem odpowiedź. W MPC miałem ustawione żeby dźwięk był odtwarzany przez audigy. Zmieniłem to na default directsound device i dźwięk jest taki jaki powinien być. Pojaił się za to następny problem. Kiedy jedne napisy zaczynają się a inne są jeszcze wyświetlane do MPC wyświetla te następne napisy nawet na środku ekranu. Da się to zmienić jakoś? Szukałem w opcjach, ale nie znalazłem. p.s. W opcjach w zakładce internal filters są jakby 2 okienka Source filters i transform filters Do czego są używane filtry z jednego okienka, a do czego z drugiego ? Nikt nie wie? Edytowane 19 Marca 2006 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...