Skocz do zawartości
samhain

Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

Gpu + Mem  

175 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego Oczekujesz Od Bloku Na Gpu + Mem

• Wydajnosc (max OC)
      92
    • Tak dla zasady....
      0
    • Ma byc chlodzone i tyle
      11
    • To jest trendy/jazzy/glamour/i jak sie to jeszcze tam nazywa ;)
      7
    • Potrzebuje kompleksowego chlodzenia grafiki bez wzgledu na wyglad
      28
    • Nie wazne jak, wazne aby chlodzilo... woda ;)
      12
    • Po co to chlodzic?
      0
    • Radiatory wystarcza ;)
      5
    • Tani byle chlodzil
      20

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra dobra, ale ja bym był jednak za jakims rozdzielaczem ... z tego co widze trzeba to bedzie zrobic na własną ręke; ponieważ króćce które oferujesz Sam nie każdemu bedą pasować. Tzn. np. w moim przypadku lepsze by było rozwiązanie z rozdzielaczem, gdyz opór który by stawiały takie bloczki byłby mniejszy niz podpiete rownołele (z rozdzielaczem).

Jeśli dobrze pamietam do najwiksze króćce to bedzie cos w granicach 8mm

Ale to tylko takie moje przemyślenia w związku z moim biednym atmanem, który by juz pewnie takiego oporu nie wytrzymał :(

Mi klej akurat nie przeszkadza

i co by zrobil? strajk? watpie :)

zdefiniuj haslo "[...] takiego oporu nie wytrzymal [...]" tylko to...

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i w końcu żeby było w o budowie jak naj mniej plątaniny kabli i przewodów a z tym pomysłem będzie w ci..... przewodów i złączek i tak jak ktoś napisał wyżej powstanie CYBORG

a przeiesz producęci zasilaczy już mają odpinane kable aby było mniej plontaniny a tu będzie przewody i złączki i CXYBORG już jest

Edytowane przez robak57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blok na 7800GT górę...

A może by tak na serie 6800/7800/7900? bo w zasadzie wszystkie trzy maja identyczne mocowanie, i rozkład pamięci, jedyna różnica kwestia przetworników napięcia...

nie wiem czy ktoś oglondał ale na innovateku są niezłe szablony do ich bloczków pokazujące ładnie rozstaw mocowań do ich bloków (ze wskazaniem na bloki dla "zielonych" ;) )

tak wogóle to cały czas po głowie chodzi mi coś ala alphacool na NV 6800/7xxx blok w SUMIE nie jest taki drogi... a wykonany u rodzimych producentów byłby podejrzewam o wiele tańszy... (nie żebym do plagiatu namawiał ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi