Mr.Martin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Witam Zamierzam zlozyc nowy komputer na nastepujacych podzespolach - procek P4 D 920 - pamiec 2 x 512MB DDR2 - karta graficzna ATI X1600PRo (lub XT) - iinne podzespoly typu nagrywarka, HDD, itp Pomozcie wybrac mi plyte glowna - jakiej firmy , ktory model , na jakim chipsecie ? ( odrazu powiem ze zalezy mi na podkrecaniu procka, chce z niego wycisnac jak najwiecej przy zachowaniu stabilnosci) Czy warto inwestowac w plyty z najnowzszym chipsetem i975 ? czy moze troche tansze na i955 lub i945 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ASUS P5WD2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 jak masz wiecej kaski to asus P5WD2 jak mniej to asus P5LD2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Poprzedni koledzy polecali raczej drższe płyty - jeśli szukasz jakiejś do 350 zł to polecam Gigabyte GA-8I945PL-G [347 zł - Komputronik]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Tylko i wyłącznie Asus P5WD2. Najlepsza płyta pod s.775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A czy pomyślałeś, że nie każdy może mieć kasę na tą płytkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A czy pomyślałeś, że nie każdy może mieć kasę na tą płytkę? Płyta jak na swoje możliwości droga nie jest. Kosztuje 579 zł. A przypuszczam, że Mr.Matrin stać na nią, skoro pyta się o i975X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Płyta jak na swoje możliwości droga nie jest. Kosztuje 579 zł. A przypuszczam, że Mr.Matrin stać na nią, skoro pyta się o i975X. Bogaczem nie jsetem ale wole np dolozyc te 100-200zl do zestawu i kupic jakas lepsza plyte glowna niz byc skapym i kupic cos slabego na co bede narzekal - a tak jak mowilem zalezy mi na tym aby tego procka podkrecic najwiecej ile sie da. A co do pytania o i975 to chodzi mi o to czy np nastepcy prockow z serii 9xx ( nie wiem jak te procki beda sie nazywaly) beda chodzily tylko na i975 i nowzszych czy moze na i945 , i 955 i 975 i nowzszch a moze tylko na nowzszych ( nawet i975 nie bedzie ich obslugiwac) - a wiaze sie to ze jak w przyszlosci bede wymienial tego procka 9xx na inny to zebym nie musial kupowac plyty glownej. Wiec moze sie ktos sie orientuje jaki najmniejszy chipset bedzie obslugiwal nastepce procka z serii 9xx ? Edytowane 19 Marca 2006 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ja polecam w zaleznosci od posiadanej kasy P5WD2 albo P5LD2 @nie wiem czy juz kupiłes ten zestaw, ale grafike to wziałbym jakas lepsza (chyba ze ci nie zalezy na grach) np 7600gt, 6800gs, x800gto ze wskazaniem na te pierwsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 jesli chodzi o i975 to pwd2-e premium koszt ok 750 zl ale za to dziala sli i crossfire :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...