BoNt3k Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam, Mam karte ATO 9500 PRO modowalne na 9700 Uzywam driverow OMEGI 3.8.221 Zauwazylem ze podczas ogladania filmow ( AVI-Xvid,divx lub WMV czy MPG ) na ekranie pojawia sie dziwna szachownica - dziwnie przeplatana.. film oczywiscie widac ale to strasznie przeszkadza bo pojawia sie czasami i znika i tak w kolko gry chodza OK i nie ma zadnych problemow z artefaktami czy wyswietlaniem grafiki karty nie podkrecam - zmodowalem ja tylko softwareowo sterami Omegi na 9700 problem pojawia sie TYLKO I WYLACZNIE na filmach dodam, ze gdy zmienie w ustawieniach grafiki WLASCIWOSCI--ZAAWANSOWANE-ROZWIAZYWANIE PROBLEMOW zmniejsze suwak w opcji przyspieszenie sprzetowe z PELNE na 3 stopnie w lewo (prawie na BRAK) to filmy wyswietla OK ale wtedy nie uruchamiaja sie zadne gry :(((( ktos mial taki problem ? jak go rozwiazac ? z gory dzieki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 zainstaluj jakies normalne sterowniki do ati, wykasuj omegi bo masz za stara wersje... i powinno byc OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 zainstaluj jakies normalne sterowniki do ati, wykasuj omegi bo masz za stara wersje... i powinno byc OK gratuluje wiedzy, dla Twojej informacji wersja 3.8.221 to najnowsze sterowniki, oparte na catach 6.02 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 gratuluje wiedzy, dla Twojej informacji wersja 3.8.221 to najnowsze sterowniki, oparte na catach 6.02 :mur: no ale jemu chyba chodzilo o to ze mam stara karte graf a nie stare drivery - w takim razie co mam zrobic ???? bo dalej nie wiem...:( pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Odpal kartę na 4-potokach i zobacz czy są artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 no ale jemu chyba chodzilo o to ze mam stara karte graf a nie stare drivery - w takim razie co mam zrobic ???? bo dalej nie wiem...:( pzdr a co ma do tego czy karta jest stara czy nowa?? spróbun pobawic sie kodekami, może w ffdshow cos uda CI się ździałać gura16 nie da sie uruchomic pro na 4 potokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) a co ma do tego czy karta jest stara czy nowa?? spróbun pobawic sie kodekami, może w ffdshow cos uda CI się ździałać gura16 nie da sie uruchomic pro na 4 potokach zrobilem zdjecie jak to wyglada aparatem bo PRINT SCREEN daje czarny obraz :(( dodam tez ze taki "efekt" widoczny jest najbardziej (tak jak na fotce) gdy do odtwarzania uzywam MEDIA CLASSIC PLAYER ( pliki avi, rvmb itd ) natomiast gdy do odtwarzania uzywam BSPlayer to "efekt" ten wystepuje w mniejszej ilosci :) no i pomoze ktos ? a moze to kwestia codekow ? Edytowane 21 Marca 2006 przez BoNt3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Szachownica jak nic... masz 9500Pro czy 9500@9700? Napisałeś że masz 9500 Pro ale przecież pro nie można modować na 9700... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Szachownica jak nic... masz 9500Pro czy 9500@9700? Napisałeś że masz 9500 Pro ale przecież pro nie można modować na 9700... chodzilo mi oczywiscei o 9500 modowalne na 9700 :) zastrzegam - tylko filmy i wiekszosc odtwarzana w MEDIA CLASSIC PLAYER a ajk odtwarzam w BSplayer to szachownica tez wystepuje tylko nie na caly ekran tylko na pol :) W grach wszystko Ok - testy 3dmarki przechodzi OK I jak ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 chodzilo mi oczywiscei o 9500 modowalne na 9700 :) zastrzegam - tylko filmy i wiekszosc odtwarzana w MEDIA CLASSIC PLAYER a ajk odtwarzam w BSplayer to szachownica tez wystepuje tylko nie na caly ekran tylko na pol :) W grach wszystko Ok - testy 3dmarki przechodzi OK I jak ?:) więc jeśli w filmach tylko to na czas oglądania wyłączaj przyspieszenie sprzętowe:) i tyle (pisałeś że pomaga) ps. czy tak było od zawsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 więc jeśli w filmach tylko to na czas oglądania wyłączaj przyspieszenie sprzętowe:) i tyle (pisałeś że pomaga) ps. czy tak było od zawsze? no moge wylaczac to przyspieszanie a czy bylo od dawna....hmmm....jak dobrze pamietam to kiedys na normalnych sterach bylo OK - dopiero na Omegach chyab to sie zaczelo dziac...ale roznica w predkosci wtedy jest bardzo duza wiec dlatego chcialbym uzywac 8 potokow zamaist standardowych 4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...